DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
16 Ağustos salı reyting sonuçları

16 Ağustos salı reyting sonuçları

16 Ağustos Salı 2016 reytingleri, reyting sıralaması, reytingler, dünün reyting sonuçları, dün en çok ne izlendi?, rating sonuçları, reyting nedir?, reyting nasıl ölçülür?

TNS tarafından ölçümlenen 16.08.2016 reyting sonuçları belli oldu. Dün Türkiye hangi programı izledi? Merak ettiğiniz her şey haberimizde…

16.08.2016 TOTAL ilk 5 sıralama

TOTAL grubu sıralamasında en çok izlenen program Show Tv‘de yayınlanan ‘Gülümse Yeter’ dizisi oldu. Dizi TOTAL’de 4,24 reyting, 14,92 share puanı alarak birinci sırada yer aldı.İkinci sırada ATV‘de yayınlanan yabancı sinema ‘Ölüm Yarışı’, üçüncü sırada FOX TV‘de yayınlanan ‘Fatih Portakal ile FOX ANA HABER’, dördüncü sırada ‘Gülümse Yeter’ dizisinin özet bölümü, beşinci sırada ‘ATV ANA HABER’ yer aldı.

16.08.2016 AB ilk 5 sıralama

AB grubu sıralamasında 3,16 reyting, 15,55 share puanı alarak ‘ATV ANA HABER’ birinci oldu. TOTAL grubunun birincisi ‘Gülümse Yeter’ dizisi AB’de ikinci sırada yer aldı. Üçüncü sırada ‘Ölüm Yarışı 2’ , dördüncü sırada ‘Yahşi Batı’ beşinci sırada ‘Fatih Portakal ile FOX ANA HABER‘ yer aldı.

TOTAL VE AB İLK 100 REYTİNG SIRALAMASI

16 agustos ab total sonuclari16 agustos ab reyting sonuclari

Reyting nedir? Nasıl ölçülür?

Reyting dilimize İngilizce rating cümlesinden girmiştir.Bir şeyin puanlanması, değerlendirimesi, derecelendirilmesi, ölçümlendirilmesi anlamına gelmektedir.Reyting sonuçlarını incelerken bilmeniz gereken bazı terimler ve anlamları;Share; İzlenme payıReach; Değişken izleyici sayısıA.T.S; Ortalama izlenme oranıReyting nasıl ölçülür?Türkiye’de ilk reyting ölçümü 1989 yılında AGB Nielsen tarafından ölçülmeye başlamıştır. Günümüzde reyting TNS tarafından ölçülüyor. Reyting ölçümü ‘peoplemeter’ adı verilen cihazla yapılır. ‘Peoplemeter’ günümüzde sadece 2200 ailenin evinde bulunmaktadır.  ‘Peoplemeter’ cihazının bağlandığı evler kimseyle paylaşılmaz. Yani evinizde ‘Peoplemeter’ bulunmuyorsa izlediğiniz kanala reyting verme gibi bir ihtimaliniz bulunmamaktadır. Bu nedenden dolayı 70 milyondan fazla kişini yaşadığı ülkede reyting sonuçlarının 2200 aile tarafından belirlenmesi bir çok tartışmaya da yol açtı.Reyting oranları nasıl belirlenir?Reyting oranları belirlenirken 4 ayrı grup ölçümlenir. Bu gruplar  A/B, C1, C2 ve D/E‘dir. Bu grupların ölçümlerinin oluşturulma aşamasında ilk olarak belirlenen ailede en yetkili kişinin eğitim durumu ve mesleği baz alınmaktadır.Sıralama A/B, C1, C2 ve D/E izleyici kitlesi olarak başlar. Sıralama ilerledikçe ölçümleme yapılan ailelerin eğitim seviyeleri ve meslekleri diğer sıralamara göre düşmektedir. Yani en değerli kitle A/B’dir.Haberimizde yer alan reyting sonuçları canlitv.com‘dan alınmıştır.