DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
200 milyon Yahoo kullanıcısının şifreleri çalındı

200 milyon Yahoo kullanıcısının şifreleri çalındı

Teknoloji devi Yahoo, 2014 yılında büyük bir siber saldırıda yaklaşık 200 milyon kullanıcıların bilgilerinin çalındığı açıklandı.

1995 yılından bu yana teknoloji alanında faaliyetlerini devam ettiren ‘Yahoo’ kullanıcılarının bilgileri tehlikede. Yahoo, iki yıl sonra kullanıcılarını yakından ilgilendiren bir itirafa imza attı.2014 yılınca siber saldırıya uğradığını itiraf eden Yahoo, kullanıcılarının e-posta adresi, telefon numaraları, doğrum tarihleri ve güvenlik sorularının çalındığını açıkladı.

YAHOO KULLANICILARINI UYARDI

Şirketin yaptığı açıklamada hackerların Yahoo ağında olduuna dair bir bulgunun olmadığına ve siber saldırının aydınlatılması için resmi makamları başvuru yapıldığı açıklandı.Kullanıcı bilgilerinin korsanların elinde olduğunu açıklayan Yahoo, kullanıcılarına şifrelerini değiştirmesini tavsiye etti.

200 MİLYON YAHOO KULLANICISININ BİLGİLERİ SATIŞA ÇIKARILMIŞTI

Yahoo tarafından iki yıl sonra yapılan itiraftan önce ilk haberler Ağustos ayında bir dergisinde çıkmıştı. Söz konusu dergi yaklaşık 200 milyon Yahoo kullanıcısının bilgilerini internet üzerinden satışa çıkarıldığını duyurmuştu.