DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
2009’da kurulan RB Leipzig şimdi Bayern’e kafa tutuyor

2009’da kurulan RB Leipzig şimdi Bayern’e kafa tutuyor

Almanya Bundesliga’da yenilgisiz giden RB Leipzig, 6 yılda 5.Lig’den Bundesliga’ya kadar yükselmeyi başardı.

RB Leipzig geçtiğimiz sezon Bundesliga 2’de şampiyon olarak yeni sezonda 1.Bundesliga’ya yükselme hakkını elde etmişti. Bu sezon Bundesliga’da 10 maçı geride bırakan ekip elde ettiği 7 galibiyet ve 3 beraberlik ile şu ana dek namağlup konumda bulunuyor.

5.Lig’den Bundesliga’ya uzanan hikaye: RB Leipzig

6 yıl önce Red Bull, SSV Markranstädt takımını satın almıştı. Almanya Futbol Federasyonu’na başvuran Leipzig kulübün adını “Red Bull Leipzig” olarak değiştirmek istedi. Buna izin çıkmadı ve kulüp başlarda “RasenBallsport” adıyla anıldı ve daha sonra kulübün adı değişerek “Red Bull Leipzig” adını aldı.Arkasına Red Bull sermayesini alan RB Leipzig 6 yılda büyük bir başarıya imza atarak Bundesliga’ya kadar yükseldi. Ve şimdi Bundesliga’da 7 galibiyet ve 3 beraberlik alan kulüp Bayern Münih ile şampiyonluk yarışına girmiş durumda.

Kulüp Almanya’da sevilmiyor

Red Bull’un verdiği destek ile büyük bir yükseliş yaşayan RB Leipzig’e ülkede büyük bir tepki var. Yabancı sermaye altında oldukları için kulüp birçok protesto ile karşı karşıya kaldı.Almanya’daki bazı gazeteler bunu ileriye götürerek kulübün logosunu gazetelerinde kullanmamıştı. Kulübe büyük tepkiler gösterilsede yakaladığı başarılar su götürmez bir gerçek.