DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
2017 Memur Alımlarında Kısıtlama Kararı

2017 Memur Alımlarında Kısıtlama Kararı

Başbakan Binali Yıldırım’dan sonra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da kamuda personel fazlalığı olduğunu ifade eden açıklamalarda bulundu. Bu doğrultuda yapılan açıklamalara son olarak Maliye Bakanı Naci Ağbal da katıldı. Ağbal , kamuya 2017 memur alımlarında kısıtlamaya gidileceğini ifade etti.Maliye Bakanı Naci Ağbal, Bakanlıkta, Ocak-Eylül 2016 Dönemi Merkezi Yönetim Bütçe Uygulama Sonuçları, 2016

Başbakan Binali Yıldırım’dan sonra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da kamuda personel fazlalığı olduğunu ifade eden açıklamalarda bulundu. Bu doğrultuda yapılan açıklamalara son olarak Maliye Bakanı Naci Ağbal da katıldı. Ağbal , kamuya 2017 memur alımlarında kısıtlamaya gidileceğini ifade etti.Maliye Bakanı Naci Ağbal, Bakanlıkta, Ocak-Eylül 2016 Dönemi Merkezi Yönetim Bütçe Uygulama Sonuçları, 2016 Yıl sonu Bütçe Gerçekleşme Tahmini ve 2017 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Tasarısı hakkında basın toplantısı düzenledi.Ağbal, 2017 yılı bütçesi hazırlanırken orta vadeli programda(OVP) kamu maliyesi esas alındı. Eskisi kadar personel almayacağız önceki yıllara göre alım sayısı azalacak fakat personel almaya devam edeceğiz. 2017 yılında farklı alanlarda 60 bin personel alımı yapılacak, dedi.2017-2019 döneminde uygulanacak maliye politikasının büyüme oranını yukarıya çekeceğini ifade eden Ağbal, bu dönemde bir yandan özel sektör yatırımlarına kaldıraç oluşturacak kamu yatırımlarına, üretim ve ihracatı destekleyecek teşvik ve yardımlara, işletmelerin finansa erişimine katkı sağlayacak desteklere, diğer yandan da Ar-Ge, inovasyon ve nitelikli insan gücünün yetiştirilmesine daha fazla kaynak ayırmak suretiyle büyüme dostu bir maliye politikası çerçevesini uygulayacaklarını anlattı.Mali disiplini de bu dönemde kararlılıkla korumaya devam edeceklerini belirten Bakan Ağbal, “2017 yılında yüzde 1,7 olacak genel devlet açığının milli gelire oranını program dönemi sonunda yüzde 1’e düşürmeyi hedefliyoruz. 2016 yıl sonunda yüzde 32,8 oranında gerçekleşmesini beklediğimiz AB tanımlı borç stokunun milli gelire oranını 2017 yıl sonunda yüzde 31,9’a, 2019 sonunda ise yüzde 29,9’a düşürmeyi hedefliyoruz.” dedi.Naci Ağbal, “2017 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Tasarısı” nın AK Parti hükümetleri tarafından hazırlanan 15. bütçe olduğunu ifade ederek: “Bu, çok partili siyasi hayatımız döneminde hiçbir iktidara nasip olmamış, rekor niteliğinde bir başarıdır. Bu başarı, bugüne kadar sürekli olarak bizleri destekleyen, güvenen aziz milletimizin sayesinde olmuştur. Bu vesileyle milletimize bize gösterdiği teveccüh ve itimattan dolayı şükranlarımı arz ediyorum.” şeklinde konuştu.2017 yılı bütçe tasarısını Orta Vadeli Program’a (OVP) uyumlu olarak hazırladıklarını ifade eden Ağbal, 2017 ve takip eden yıllarda mali disiplinden taviz vermeden, kamu maliyesi alanında elde edilen kazanımları korumayı amaçladıklarını belirtti.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, şunları ifade etti:

“2017 yılı bütçemizde bütçe giderlerini 645,1 milyar lira, faiz hariç bütçe giderlerini 587,6 milyar lira, bütçe gelirlerini 598,3 milyar lira, vergi gelirlerini 511,1 milyar lira, bütçe açığını 46,9 milyar lira, faiz dışı fazlayı ise 10,6 milyar lira olarak öngördük. Bu hedefler çerçevesinde 2017 yılında bütçe açığımızın milli gelire oranını yüzde 1,9 olarak öngörüyoruz. 2017 yılı bütçemiz bundan önceki 14 yılda olduğu gibi vatandaşlarımızın refahını artıran, ihtiyaç duydukları hizmetleri karşılayan ve faize değil, kamu hizmetlerine kaynak ayıran bir bütçe olma özelliğini taşımaktadır. Bütçe giderleri içerisinde faiz giderlerinde meydana gelen azalmaya özellikle dikkatinizi çekmek istiyorum. Son 14 yılda bütçeden faiz ödemelerine ayrılan kaynağı sürekli düşürdük. 2002 yılında bütçe giderlerimizin yüzde 43’ü faiz harcamalarına gidiyordu, 2017 yılında bu oranı yüzde 8,9’a düşürdük. Benzer şekilde 2002 yılında toplanan her 100 liralık verginin 86 lirası faize giderken, 2017 yılında sadece toplanan 100 liralık verginin 11 lirası faiz harcamalarına gitmektedir. Geriye kalan kısmı ise eğitime, sağlığa, tarıma, yatırıma, sosyal yardımlara, kısaca halkımızın refahı için harcıyoruz.”