DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Üç adımda internet geçmişini kolayca silin

Üç adımda internet geçmişini kolayca silin

Tarama geçmişinizi silme Chrome tarama geçmişinizin hepsini  yada bir bölümünü silebilirsiniz. Daha fazla bilgisayarda  veya cihazda Chrome oturumunuz açıksa, bir cihazda tarama geçmişinizi sildiğinizde bu bilgi, diğer cihazlarda da silinir. Nasıl silinir? Chrome oturumunuzda sağ üst köşede bulunan menüye tıkladıktan sonra geçmiş butonuna  basarız ve karşımıza Tarama verilerini temizle , Seçilen öğeleri kaldır ve üst

Tarama geçmişinizi silme

Chrome tarama geçmişinizin hepsini  yada bir bölümünü silebilirsiniz. Daha fazla bilgisayarda  veya cihazda Chrome oturumunuz açıksa, bir cihazda tarama geçmişinizi sildiğinizde bu bilgi, diğer cihazlarda da silinir.

Nasıl silinir?

Chrome oturumunuzda sağ üst köşede bulunan menüye tıkladıktan sonra geçmiş butonuna  basarız ve karşımıza Tarama verilerini temizle , Seçilen öğeleri kaldır ve üst tarafta Geçmişte ara diye bir arama butonu çıkıyor. Tarama verilerini temizle dediğimizde son hangi aralıktaki geçmişi sileceğimiz karşımıza çıkıyor. Herhangi bir aralığı seçtiğimizde o aralıktaki geçmiş verileri siliniyor.indir 3         Bilgisayarımızı temizlemek ve optimize etmek için ise  favori bir program bulunuyor bu programın adı “CCleaner” . 

Ccleaner nedir?

Ccleaner , bilgisayar ve aynı zamanda bir Mac yazılımıdır. Türkçe’de “Pislik temizleme” anlamına gelmektedir.ccleaner

 Ne işe yarar?

Ccleaner   bilgisayarınızı hızlandırmanıza yarayan bir yazılımdır. Yazılım 4 ana kategoriden oluşmaktadır. Birincisi  Cleaner kategorisidir bu kategoride tüm tarayıcılarınızdaki cache, history, cookie, kayıtlı parolalar, session, dns , cache  vb. gibi gereksiz bir şekilde  bilgisayarınızı yavaşlatan dosyalar silinerek bilgisayarınız hızlandırılmaktadır.Bilgisayarınızdaki uygulamalarda yüklenmiş olan geçici dosyalar bu menü altından temizlenmektedir. İkinci kategori Registy kategorisidir. Registy  gereksiz dll, font, mui cache gibi lazım olmayan dosya türlerini  temizlemektedir  ve hatalı dosyaları onarmaktadır.Üçüncü kategori olan tools menüsünde  bilgisayarınızdan iptal edemediğiniz  yazılımlarıiptal etmenize  yardımcı olacak bir yazılımla karşılaşırsınız. Ayrıca bu menüde  Drive Wiper programı vardır . Bu program sayesinde harddiskinizdeki  verileri geri dönüşümsüz bir biçimde silebilirsiniz. Sonuncu kategori Options menüsünde ise program ile ilgili ayarlar bulunmaktadır.

Ccleaner  sistem gereksinimleri nelerdir?

Tek gerekli olan microsoft Windows 7, Vista, XP ve 2000 yüklü bir bilgisayardır.  İşletim sisteminiz 32 yada 64 bit olabilir. Programın 64 bit versiyonuda bulunmaktadır.ccleaner_1_800x600Windows ve Uygulamalar sekmeleri  programda ilk göze çarpan sekmeler bu ikisi  oluyor. Windows sekmesindekiler işletim sisteminizde bulunan lazım olmayan dosyaları silmenizi  sağlayacak. Uygulamalar sekmesindekiler  ise tarayıcınız ya da kullandığınız yazılımlar tarafından depolanan lazım olmayan dosyaları silmenizi sağlayacaktır.  Tek yapmanız gereken “Temizliğe Başla”  butonuna basarak bilgisayarınızın bakımını tamamlamak. Başka bir işlem yapmanıza gerek yok.