DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
33 milyon Twitter hesabı ele geçirildi

33 milyon Twitter hesabı ele geçirildi

33 milyon twitter kullancısının hesaplarının ele geçirildiği ve satışa sunulduğu iddiaları, tüm kullanıcıları tedirgin etti.
Günümüz dijital dünyasında bireysel olarak kullanıcıların başına gelebilecek en büyük sorunlardan biri olan sosyal medya hesapların internet korsanlarınca ele geçerilmesine ilişkin çok büyük bir iddia ortaya atıldı. 33 milyon Twitter hesabı çalındı iddiası…
Hooded-Hacker-milyon Twitter
ZDNet isimli internet sitesinde yer alan iddialara göre bir Rus hacker tarafından 33 milyona yakın Twitter kullanıcısının hesapları ele geçirildi. Tessa88 kod adını kullanan Rus hacker bir şekilde ele geçirdiği bu hesaplardaki bilgileri internet kanalıyla satışa çıkardı. Her internet kullanıcısının erişemeyeceği ve fazlasıyla suç unsurlarının bulunduğu Deep web üzerinden satış ilanı veren hacker tam olarak 32 milyon 888 bin 300 kullanıcının hesap bilgileri karşılığında 5 bin 810 dolar talep ediyor.
SOSYAL MEDYA HESAPLARININ GÜVENLİĞİNİ NASIL SAĞLARIZ?
Geçtiğimiz haftalarda LinkedIN ve Facebook’ta da kullanıcının hesapları ele geçirilmeye çalışılmıştı. İnternet güvenliği uzmanları sosyal medya kullanıcılarının toplu hack saldırılarından korunmak için şifrelerini daha kompleks hale getirmeleri konusunda uyarıyor. Şifrelerin olabilecek maksimum karakter sayısında, büyük küçük harfler ve simgeler içerecek şekilde olması gerektiği hatırlatılıyor.