DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
5 kişiyi öldüren Türk zanlının ailesi konuştu

5 kişiyi öldüren Türk zanlının ailesi konuştu

ABD’de yapılan AVM saldırısında 5 kişinin hayatına kaybetmesine neden olan Türk saldırganın ailesi konuştu. Zanlı Arcan Çetin’in ailesinden bomba açıklamalar..

ABD’de yapılan AVM saldırısında 5 kişinin hayatına kaybetmesine neden olan Türk zanlının ailesi konuştu. Zanlı Arcan Çetin’in ailesinden bomba açıklamalar..abd-avm-saldiriABD’de bulunan ‘Casade Mall’ adlı alışveriş merkezine düzenlenen saldırıda 5 kişi hayatını kaybetmişti. Yapılan araştırmalar sonucunda da zanlının 20 yaşında bir Türk vatandaşı olduğu ortaya çıktı.  Arcan Çetin’in ailesi yaşanan bu olay ile sarsıldı.

Zanlının ailesi konuştu

Arcan Çetin’in annesi Hatice M. meydana gelen olaya karşı üzüntüsünü dile getirdi. Ve oğlunun psikolojik sorunları olduğunu ifade ederken “Doktorlara gidiyor ama 2 yıldır teşhis konamadı. O kadar çok üzgünüz ki! 5 ailenin kaybının üzüntüsünü yaşıyoruz” şeklinde konuştu.Habertürk’e konuşan anne Hatice M. “Evimin önü gazeteci dolu. New York Times, ABC… Hiç kimseye açıklama yapmadık. O kadar çok üzgünüz ki! Çok kötü durumdayız. 5 ailenin kaybının üzüntüsünü yaşıyoruz. İki gündür yataktan çıkmıyorum. Kendimize geldiğimizde bir açıklama yapacağız” dedi. Ve oğlunun psikolojik sorunları olduğunu belirtirken,  “Oğlumun 2 senedir psikolojik sorunları var. Doktorlara gidiyor ama hâlâ teşhis alamadık” dedi.abd-saldiri-avm

Anneannesi Servet Çetin,

“Olayı duyunca çok şaşırdım. Kızıma ulaşamıyorum. Benim torunum çok efendi bir çocuktu. Ama son zamanlarda tedavi görmeye başlamıştı. Dersleri çok iyiydi ve üniversiteye başlayacaktı. Bir Amerikalı kıza âşık oldu, çocuğun dünyası değişti. Bunalıma girdi. Kendini eve kapattı. Girdiği bunalım nedeniyle psikolojik tedavi görmeye başladı. Şaşkınlık içindeyim ve endişeliyim.”

Dayısı İbrahim Çetin,

“Kardeşim beni aradı ve ‘Abi bittim, mahvoldum, öldüm. Ben ne yapacağım’ diye dert yandı. ‘Bu kızla ilgili sorunlar olduğu söyleniyor’ dedim. ‘Yok abi, ondan değil, hap içmiş, beyni durmuş, kafası uyuşmuş. Ne yaptığını bilmiyor. Kızla ilgisi yok’ dedi” diye konuştu. Arcan’ın üvey babasıyla kız arkadaşı yüzünden sorun yaşadığını da anlatan İbrahim Çetin, “Üvey babası kız arkadaşına kızmış. O da sinirlenip babasına tokat atmış. Polis gelmiş, alıp götürmüş. Sonra Arcan’a ayrı ev tutmuşlar” Dayı İbrahim Çetin, “Arcan 5-6 yaşına kadar öz babasını gördü. Sonra öldüğünü duydum ben. Başta evliydi” dedi.

BİR KADININ İSMİNİ BAĞIRARAK ATEŞ ETTİ

AVM’deki saldırıya şahit olan görgü tanıkları ise zanlının bir kadın ismini bağırarak tüfeğine sarıldığını ifade etti.Arcan Çetin’in ise olaydan bir kaç gün önce yeni erkek arkadaşı ile fotoğraf paylaşmasının üzerine bu katliamı gerçekleştirebileceği iddialar arasında.