DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
AB’ye giriş çıkışlarda yeni dönem!

AB’ye giriş çıkışlarda yeni dönem!

AB’ye giriş çıkışlarla ilgili Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, yeni bir uygulama yapılacağını açıkladı.\r\n\r\n

AB’ye giriş çıkışlarla ilgili Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, yeni bir uygulama yapılacağını açıkladı.Avrupa Birliği Komisyonu Jean-Claude Juncker, açıkladığı yeni karar ile AB’ye giriş çıkışların kayıt altına alınacağının altını çizdi. Giriş çıkışların kayıt altına alınacağı belirtilen uygulama için hazırlık içinde olduklarını belirtti. Ve böylelikle yılın sonuna kadar gerekli tüm hukuki düzenlemelerin yapılacağını ifade etti.

AB’ye giriş ve çıkışlar kayıt altına alınıyor

ab-ye-giris-cikislarda-yeni-donem

Avrupa Parlamentosu Genel Kurulu’nda konuşan  Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, önemli konulara değindi.  Jean-Claude Juncker, ‘düzensiz göçle mücadele, yasa dışı göçü organize eden çeteleri etkisiz hale getirmek, hayat kurtarmak ve göçmenlere Avrupa’ya gelebilecekleri yasal yollar sunmak amacıyla Türkiye başta olmak üzere komşularla iş birliğinin sürdüğünü ve önemli sonuçlar alındığını’ açıkladı. Göçmen krizi konusunda ise, “AB sınırlarını korumak ve yasa dışı girişleri önlemek için Avrupa Sahil ve Sınır Koruma Gücü’nü devreye soktuk. Hızlı ve sonuca götüren bir müdahale manevrası için aralık ayına kadar tüm öngörülen sistemlerin uygulamaya sokulması gerekmektedir” şeklinde yorum yaptı.Jean-Claude Juncker, AB olarak göçmen krizi konusunda yeni önlemlerin alınacağını belirtti. Ve “Düzensiz göçü kontrol altına almak amacıyla AB’ye giriş ve çıkışları kaydedecek bir sistemin oluşturulması için hukuki birimimizin yıl sonuna kadar gerekli çalışmayı yapacağını düşünüyorum.” ifadesini kullandı.“Türkiye-AB arasındaki anlaşmadan 6 ay önceki dönemde Türkiye’den Yunanistan’a geçen göçmen sayısı 739 bin kişiydi. Anlaşmanın yürürlüğe girmesinden itibaren 6 aylık sürede ise bu sayı 18 bine düştü. Bu 721 binlik bir fark demek. Uluslararası Göç İdaresinin verilerine göre, Nisan ve Ekim 2015 arasında 582 göçmen Türkiye ve Yunanistan arasında hayatını kaybetti veya kayboldu. Bu sayı Nisan ve Ekim 2016’da ise 48 olarak belirlendi. Bu nedenle Yunanistan’a destek vermemiz gerekiyor. Türkiye’den AB’ye geri yerleştirmelerin de hızlandırılması lazım.”

AB’den vize serbestesi ile ilgili açıklama

Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker açıklamasında Türkiye’ye yer verdi. Vize mufiyeti ile ilgili konuşan Junker müzakerelerin uzama ihtimali olduğunu söyledi.Tüm sorunların halledilebileceğine vurgu yapan Junker açıklamasına “Öngörülen süre zarfında vize serbestliğinin sağlanması mümkün olmayabilir” sözlerini eklemeyi ihmal etmedi.Türkiye, AB’nin istediği terörle mücadele yasasındaki değişiklikleri yapmadığı sürece Türklere vizeler serbestesinin uygulanamayacağını söyledi.