DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
ABD’de iki uçak çarpıştı : 5 kişi hayatını kaybetti

ABD’de iki uçak çarpıştı : 5 kişi hayatını kaybetti

ABD’de iki küçük uçağın çarpışması sonucu 5 kişi yaşamını yitirdi. ABD’nin Alaska eyaletinde meydana gelen kazanın nedenini henüz bilinmiyor.\r\n

ABD’de iki küçük uçağın çarpışması sonucu 5 kişi hayatını kaybetti. ABD’nin Alaska eyaletinde meydana gelen kazanın nedenini henüz bilinmiyor.Havada çarpışan iki uçakta bulunan 5 kişi yaşamını yitirdi. Alaska Ulusal Muhafızları uçuşa geçen “Cessna 208 Caravan” tipi uçakla irtibatı kesinlince ve uzun süre haber alamayınca hemen bölgede arama çalışmaları başlatıldı.”Cessna 208 Caravan” tipi uçağı arama çalışmaları başlamışken aynı zamanlar da içinde iki kişinin bulunduğu “Piper PA-18 Super Cub” tipi bir uçağında kayıp olduğu bilgisi geldi. Gelen bu haberle iki uçağın birbiri ile çarpışmış olabileceği ihtimalinin üzerinde duruldu.

İKİ UÇAĞIN ENKAZI BULUNDU

page_abdde-iki-ucak-havada-carpistiİki uçağın çarpışma ihtimaline karşı başlatılan arama çalışmaları kötü sonuçlandı. Bethel kentinin yaklaşık 100 kilometre kuzeyinde iki uçağın enkazı bulundu. Enkazdan ise 5 kişinin cesedi çıkarıldı. İki uçağın çarpışma anında havanın olduğu fakat kazanın neyden kaynaklandığı henüz belirlenemedi.Kazanın neden meydana geldiğinin araştırılması için enkaz bölgesine Ulusal Ulaştırma ve Güvenlik İdaresi’nden (TSA) görevlileri gönderildi. Yaşamını yitirenlerin isimleri açıklanmadı.