DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
ABD’de üniversiteye saldırı : 9 yaralı

ABD’de üniversiteye saldırı : 9 yaralı

ABD’de meydana gelen saldırılara bir yenisi daha eklendi. ABD’nin İllinois Üniversetisi yerleşkesinde silah sesleri yükseldi. Saldırıda 9 kişinin yaralandığı açıklandı.\r\n\r\n

ABD’de meydana gelen saldırılara bir yenisi daha eklendi. ABD’nin İllinois Üniversetisi yerleşkesinde silah sesleri yükseldi. Saldırıda 9 kişinin yaralandığı açıklandı.İllinois Üniversetisi yerleşkesinde akşam saatlerinde korku dolu anlar yaşandı. Meydana gelen silahlı saldırı sonucunda 9 kişinin yaralandığı açıklandı. Saldırıda 9 kişi yaralanırken hiç ölünün olmaması yürekleri ferahlattı.

Saldırgan anında kaçtı

abd-saldiriOlay ile ilgili gelen ilk bilgilere göre saldırıyı gerçekleştiren zanlının olay yerinden hemen kaçtığı belirtildi. Tüm bölgede güvenlik önlemleri arttırılırken, Illinois Üniversitesinin uyarı sisteminden uyarı yapıldı. Üniversitenin öğrencilere yaptığı uyarıda ise Green Caddesindeki 3. ve 4. sokaklarından uzak durulması gerektiği yer alıyordu.

En son meydan gelen saldırının zanlısı Türk çıktı

Dün sabah saatlerinde ABD’de bulunan bir AVM’ye yapılan saldırı ile ilgili bomba gelişme yaşandı. 5 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan saldırgan Türk çıktı.AVM’ye yapılan silahlı saldırı sonucunda 4’ü kadın 5 kişi yaşamını yitirdi. Saldırının ardından polis hemen harekete geçti. Ve saatler sonra Washington Eyalat Polisi, saldırganın yakalandığına dair bir bilgi yayımladı. Saldırgan ile ilgili bomba bir gelişme yaşandı.

Saldırgan Türk olduğu ortaya çıktı

saldirgan-bomba-gelismeOlay yerine gelen polis ekipleri güvenlik kameralarını izlemesinin sonucu saldırgana dair bir fotoğraf yayınladı. Fotoğrafı gören vatandaşların yaptığı ihbarlar sonucu saldırgan kısa sürede yakalandı. Yakalanan saldırganın 20 yaşında olduğu ve Türk olduğu ortaya çıktı. 20 yaşındaki saldırgan Arcan Çetin hemen gözaltına alındı.Dün yaşanan saldırı ile ilgili AFP’nin yer verdiği haberde, 20 yaşındaki Arcan Çetin’in sosyal medya hesabı Facebook adresinde Adana doğumlu olduğu bilgisi yer alıyordu. Arcan Çetin, Oak Harbor lisesinde okuduğu ve arta kalan zamanında bir markette çalıştığı ifade edildi. Yapılan araştırmalarda en dikkat çeken nokta ise Arcan Çetin’in Call of Duty gibi oyunlara ilgi duyduğu oldu.