DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
ABD’li bebek 2 kez doğdu

ABD’li bebek 2 kez doğdu

ABD’nin Teksas eyaletinin Lewisville kentinde bulunan Margaret Hawking Boemer, gebeliğinin 16. haftasında karnında taşıdığı bebeğin omuriliğinde tümör bulunduğunu öğrendi.

ABD’nin Teksas eyaletinin Lewisville kentinde bulunan Margaret Hawking Boemer, gebeliğinin 16. haftasında karnında taşıdığı bebeğin omuriliğinde tümör bulunduğunu öğrendi. Omuriliğinde tümör bulunan ABD’li bebek 2 kez doğdu.Bebekte bulunan tümörün öğrenilmesinin ardından doktorlar, Margaret Hawking Boemer’e hamileliği sonlandırarak bebeğinden vazgeçmesini söylediler. Ne yapacağını bilemeyen anne, bebeğinden vazgeçmek istemiyordu.

ABD’li anne bebeğine yaşam şansı verdi

Daha sonra deneysel bir tedavi ile tümörün tedavi edilebileceği öğrenildi. Margaret Hawking Boemer CNN’e yaptığı açıklamada, “23. haftada, tümör kalbin üzerinde baskı yaratıyordu. Ya tümörün bebeğimizi ele geçirmesine izin verecektik ya da ona yaşama şansı. Karar bizim için kolay oldu: Ona bir yaşam şansı vermeyi tercih ettik” dedi.iki-kez-dogan-bebekBu tedaviye karar veren aileye, öncelikle doktorların bebeği anne karnından alması ile tümörü temizledikten sonra yeniden bebeği rahime koyulacağını söylendi.Sadece 500 gram ağırlığında olan bebek, büyük risk altındaydı. Ancak ameliyat sırasında kalbi duran bebeği Uzman doktor tekrar hayata döndürdü. Tümörün birçok kısmını alan doktor, başarıyla ameliyatı sonlandırdı.iki-kez-dogduOrtalama olarak 20 dakika kadar süren ameliyatın ardından tekrar anne rahmine yerleştirilen bebek, hayata tutundu.Margaret Hawking Boemer ise ameliyatın ardından doğuma kadar olan süre içerisinde zamanını yatakta geçirdi. Bebek Lynlee ise  6 Haziran’da ikinci kez dünyaya gelmiş oldu.İkinci kez dünyaya gelen bebek Lynlee, doğumun 8. günü tekrar ameliyata girerek vücudunda bulunan tümörün kalan kısmı alındı. Hiçbir umudu bulunmayan bebek Lynlee, hayata tutunarak sağlıklı bir şekilde yaşamına devam ediyor.