DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Acil çıkış kapıları artık ücretli!

Acil çıkış kapıları artık ücretli!

THY yeni bir uygulamaya imza attı. Uzun süreli uçuşlarda yoğun talep alan acil çıkış kapıları ücretlendirilmeye başlandı.\r\n\r\n

THY yeni bir uygulamaya imza attı. Uzun süreli uçuşlarda yoğun talep alan acil çıkış kapıları ücretlendirilmeye başlandı.

Acil çıkış kapıları 79 Dolar’dan satışa geçti

acil-cikis-kapisi-fiyatiTürk Hava Yolları, yoğun talep alan bu acil çıkış koltukları için ekstra bir fiyat koydu. Bu ücretlendirme uzun süreli yolculuklarda 79 doları bulacak.  Güney Amerika, Kuzey Amerika, Çin ve Uzakdoğu yönüne seyahat edecek olan uçaklarda bulunan koltuklar bu yılın Ağustos ayı itibarıyla yüksek fiyattan satılacak. 5 Ağustos Cuma günü devreye giren bu uygulama ile birlikte acil çıkış koltukları 79 dolardan sahiplerini bulacak.Acil çıkış koltuğuna sahip olmak isteyenlerin tam 48 saat öncesinden yer ayırtmaları ve 79 dolar ödemeleri gerekmektedir. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nden ‘Acil Çıkış Koltuklarına Yolcu Yerleşimi’ diye önemli bir genelge yayımlandı. Yayımlanan genelge de uzun süreli uçuşlar için belirlenen miktarın 79 dolar olduğu açıklandı. Kısa süreli olan uçaklar içinde fiyat bilet üzerinden anlaşılıyor.Yayımlanan ‘Acil Çıkış Koltuklarına Yolcu Yerleşimi’ genelgesinde herhangi bir uçuş esnasında ekip üyelerinin acil çıkış kapılarında görevlendirilememesi nedeniylea cil çıkış sayısının kısıtlandığının altı çizildi. Hava yolu şirketlerini de bu durum göz önünde bulundurarak yerleşim planı yapmaları için uyardı.