DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Adana’da öğrenci yurdunda korkunç yangın!

Adana’da öğrenci yurdunda korkunç yangın!

Adana’nın Aladağ ilçesindeki öğrenci yurdunda meydana gelen korkunç yangında çok sayıda öğrenci hayatını kaybetti. 22 öğrencide ağır yaralandı.\r\n\r\n

Adana’nın Aladağ ilçesindeki öğrenci yurdunda meydana gelen korkunç yangında çok sayıda öğrenci hayatını kaybetti. 22 öğrencide ağır yaralandı.Aladağ’da kız öğrencilerin kaldığı yurtta yangın çıktı. Tahsil Çağındaki Talebelere Yardım Derneği Orta Öğretim Kız Öğrenci Yurdu’nda çıkan yangın dün akşam saat 19.00 sularında başladı. Hızla büyüyen alevler ahşap binayı kısa sürede sardı. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine gelen itfaiye ekipleri olay yerine geldi. İtfaiye ekiplerinin yanı sıra orman koruma ekipleri de yangına müdahale etti. Yurtta bulunan öğrenciler canlarını kurtarmak için pencereden atladılar. Pencereden atlayan ve dumandan etkilenen öğrenciler hemen hastaneye kaldırıldı.

Adana’daki yangında 11 öğrenci ve 1 eğitmen hayatını kaybetti

adana-yangin-1Yangın için yapılan tüm müdahaleler ile birlikte 3 saat içerisinde kontrol altına alınıp söndürüldü. Yurdun içerisine giren arama kurtarma ekipleri 11 öğrencinin cansız bedenine rastladı. 11 öğrencinin yanı sıra 1 eğitmenin de yaşamını yitirdiği açıklandı. Hayatını kaybeden öğrencilerin cansız bedenleri birbirine sarılı olarak bulundu. Çıkan yangının nedeni ise elektrik kontağından olduğu ifade edildi. RTÜK hemen yangın ile ilgili olarak yayın yasağı getirdi.adana-yangin-2Öğrencilerden 8’inin çatıda, 3’ünün 2. katta hayatını kaybettikleri açıklandı. Adana valisi ise yangının elektrik kontağından çıktığını ifade etti. En dikkat çeken açıklamalardan biri ise Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’den geldi. Hüseyin Sözlü, yangın esnasında yangın merdiveninin kapısının kilitli olduğunu belirtti. Olayın hemen ardından Aladağ’a çok sayıda bakan gitti.adana-yangin-3Süleymancılara ait olduğu düşünülen kız öğrenci yurdunda çıkan yangında kurtulmak isteyen öğrenciler pencerelerden atladılar. 2.  ve 3. kattan atlayan öğrencilerin vücutlarında oluşan kırıklara sağlık ekipleri hemen müdahale edip hastaneye sevk etti. Çok sayıda öğrenci yangından kurtulmak için yangın merdivenine koştuğunu ve açamayınca burada feci şekilde can verdikleri açıklandı. 11 ve 14 yaş aralığındaki öğrencilerin üzerine çatının çöktüğünü söyleyen Hüseyin Sözlü, “Yangın merdiveni, çocukların cesetlerine ulaşıldığı bölge. Tahminim, yangın merdiveninin kilitli olduğu anlaşılıyor, açamamışlar. 11-14 yaşında çocuklar. Çatı da çocukların üzerine yıkılmış. Çöken çatıda ahşap malzeme kullanılmış. Elbette soruşturma açılacak, zafiyetler ortaya çıkacak” dedi.adana-yanginYurdun öğrenci kapasitesinin 54 kişilik olduğunu ve içeride sadece 34 öğrencinin bulunduğu belirtildi. Çocuklarına ulaşamayan veliler ise sinir krizi geçirip gözyaşlarına boğuldular.