DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Afganistan’da IŞİD saldırısı: 62 kişi öldü

Afganistan’da IŞİD saldırısı: 62 kişi öldü

Afganistan’ın başkenti Kabil’de meydana gelen patlamada 62 kişi hayatını kaybetti. Saldırının ardından yapılan açıklamada ise saldırıyı IŞİD’in üstlendiği ifade edildi.\r\n\r\n

Afganistan’ın başkenti Kabil’de meydana gelen patlamada 62 kişi öldü. Saldırının ardından yapılan açıklamada ise saldırıyı IŞİD’in üstlendiği ifade edildi.Kabil’de yapılan protesto esnasında Deh Mazang bölgesinde büyük bir patlama meydana geldi. Ana elektrik hattının güzergahının değiştirilmesi için toplanan kabalık patlamayla büyük bir şok yaşadı. Afganistan’ın başkenti Kabil’deki prostesto esnasında ard arda iki patlama yaşandı. Patlamada 62 kişi hayatını kaybederken 207 kişininde yaralandığı bildirildi. Saldırıda yaralanan 207 kişi acil olarak yakında bulunan hastanelere kaldırıldı. Yaralılar yoğun tedavi altına alındı.

SALDIRIYI IŞİD ÜSTLENDİ

afganistanKabil’in Deh Mazang bölgesinde ana elektrik hattı için yapılan prostesto esnasında gerçekleşen patlamayla ilgili Afganistan Sağlık Bakanlığı’ndan açıklama geldi. Afganistan Sağlık Bakanlığı’ndan gelen açıklamada gerçekleşen saldırıyı IŞİD’in üstlendiği belirtildi.

Almanya’da AVM’ye Silahlı Saldırı

Almanya Münih’te meydana gelen alışveriş merkezinde düzenlenen silahlı saldırı sırasında saldırıyı düzenleyen şahıs dahil 10 kişi hayatını kaybetti, 3’ü ağır 16 kişi de yaralandı.18 yaşındaki İran asıllı Alman saldırıyı düzenledikten sonra olay yerine yakın bir yerde intihaer etti.Münih Emniyet Müdürü Hubertus Andrae, 20:30’da alışveriş merkezine yakın mesafede bir yerde intihar eden kişinin cesedinin bulunuduğunu açıkladı. Münih Emniyet Müdürü Hubertus Andrae, kamera kayıtlarının incelenmesinin ardından bu kişinin olduğunun belirlendiğini açıkladı. Andrae, “Başka kişilerin bu olaya karıştıkları yönünde ipucumuz yok.” dedi ve yaralananlardan bazılarının çocuk olduğunu belirtti.Andrae, “Bazı kişiler olay yerinden araçlarıyla hızla ayrıldı ve bunlardan şüpheli duyuldu ancak olayla hiçbir ilgileri yoktu.” diye açıkladı.Saldırganın 2 yıldır Almanya Minih’te yaşadığı öğrenilirken, “Failin şimdiye kadar poliste bir kaydı yok.” açıklamalarında bulundu.Dışişleri Bakanlığı, “Münih’te yapılan insanlık dışı terör eylemlerini şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. İnsanlığın  ortak değerlerini hedef alan terörizm belasıyla  mücadelede uluslararası dayanışma ve işbirliği elzemdir. Bu mücadelede  tam dayanışma içinde olduğumuz müttefikimiz Almanya’ya bu zor zamanda her türlü desteği vermeye hazırız” dedi.Dışişleri Bakanlığı’ndan yazılı açıklama: “Münih’te yapılan insanlık dışı terör eylemlerini şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. Bu menfur saldırılar nedeniyle dost Alman halkının acısını yürekten paylaşıyor, hayatını kaybedenlerin ailelerine en derin taziyelerimizi sunuyor ve yaralılara acil şifalar diliyoruz. İnsanlığın  ortak değerlerini hedef alan terörizm belasıyla  mücadelede uluslararası dayanışma ve işbirliği elzemdir. Bu mücadelede  tam dayanışma içinde olduğumuz müttefikimiz Almanya’ya bu zor zamanda her türlü desteği vermeye hazırız. Birden fazla terör örgütüne karşı eşzamanlı mücadele yürütmekte olan ve terörün acısını en yoğun biçimde  hisseden Türkiye, terör ve şiddet kültüründen beslenen zihniyetin her türüne  karşı uluslararası toplum ve müttefikleriyle birlikte kararlılıkla mücadele etmeyi sürdürecektir” diye açıklama yaptı.