DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Alman halkı güvenlik korkusundan kurusıkı silahlara sarılıyor

Alman halkı güvenlik korkusundan kurusıkı silahlara sarılıyor

Yılbaşında Köln’de yaşananlar Alman halkını kurusıkı silah almaya teşvik etti. ‘Kleiner Waffenschein’ ruhsatı alanlar göz yaşartıcı gazda kullanabilecek.

Alman halkı, güvenliğinden giderek endişe duyan bir hale geldi. Bunun bir sonucu olarak çok sayıda insan korkutmak amacıyla kullanılan silahlar için gerekli olan ruhsat için ilgili mercilere başvurular arttı.

GEÇEN YILA GÖRE YÜZDE 63 ARTIŞ

Bu şekilde ruhsat alanların sayısı ekim sonu itibariyle 450 bin. Bu rakam, bir yıl öncesine göre yüzde 63 oranında daha fazla ruhsat alındığına işaret ediyor. ‘Kleiner Waffenschein’ adını taşıyan bu ruhsatı alanlar kurusıkı tabanca, göz yaşartıcı gaz gibi korkutma amaçlı silahları kullanabiliyorlar. Bu gibi silahların satın alınışında ilk ciddi artış geçen sene Köln’de yılbaşı gecesinde yaşananlar neticesinde gerçekleşti. İlgili merciler bu olaydan sonra sadece Köln’de değil, diğer birçok şehirde korkutmak amacıyla kullanılan silahlara duyulan ilginin arttığına şahit oldu. Gelişmeyle ilgili açıklamada bulunan İçişleri Bakanları Konferansı Başkanı Klaus Bouillon (CDU), “Bu, güvenliğin çok bir mesele halini aldığını gösteriyor. İnsanlar tedirgin” şeklinde onuştu. Her yerde daha çok polis bulundurulduğuna ve daha iyi koruma teçhizatı ve polis aracı tedarik edildiğine dikkat çeken politikacı, bunun yanı sıra uluslararası faaliyette bulunan çetelere karşı da mücadele etmek gerektiğini ifade etti. Bouillon, bunun için Almanya çapında bir veri tabanına ve daha çok kameraya ihtiyaç duyulduğunu kaydetti. Korkutmak amacıyla kullanılan silah bulundurmak için ruhsat alanların silahlarını gizlemeleri ve sadece acil durumlarda kullanmaları isteniyor. Bu ruhsatı almak isteyenler reşit olmak, kişisel olarak bu silahı bulundurmaya uygun olmak ve güvenilir görünmek zorunda.

CDU ve CSU Güvenlik Yasası’nın daha da sertleşmesini istiyor

Öte yandan Hıristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) ve Hıristiyan Sosyal Birlik Partisi (CSU) terörle ve kriminal suçlarla mücadelenin artırılması için Güvenlik Yasası’nın sertleştirilmesini talep ediyor.Birlik Partileri CDU/CSU Meclis Grubu’nun hazırladığı strateji belgesine göre soruşturmayı yürüten güvenlik birimlerine daha fazla yetki verilmesi öngörülüyor.Terör faaliyetlerinin önlenmesi için telekomünikasyon kaynaklarının, polis ve Anayasayı Koruma Teşkilatı tarafından takip edilmesi, şifreli yazışma programlarının takibi, E-mail ve sosyal medya hizmeti sunanlara kullanıcı bilgilerini kayıt altına alma zorunluluğu getirilmesini talep ediyor.İnternet bilgilerinin uzun süre kayıt altına alınmasını isteyen CDU/CSU, şu an ki bir kaç haftalık kayıt süresinin çok kısa olduğunu ve karmaşık terör bağlantılarını deşifre etmek için yetersizliğine dikkat çekti.