DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Alman kozmetik devi Türkiye’ye veda ediyor

Alman kozmetik devi Türkiye’ye veda ediyor

Kozmetik dünyasında bir dev haline gelmiş olan Alman Douglas, Türkiye’den ayrılma kararı aldı. \r\n\r\n

Kozmetik dünyasında bir dev haline gelmiş olan Alman Douglas, Türkiye’den ayrılma kararı aldı.Avrupa’nın en iyi pazar liderlerinden olan kozmetik devi Alman Douglas, ekonomik nedenlerden dolayı Türkiye’deki işlerine son verme kararı aldı. Türkiye’den ayrılan birçok ünlü marka listesine Alman Douglas da girdi. Türkiye’yle ticaretini bitiren yabancı markalar arasında gıda sektöründen Tesco, giyim sektöründe ise C&A ilk sıralarda yer alıyor.

Alman devi Douglas 10 yılda eridi

douglasAlman kozmetik devi Douglas ilk mağazasını 2006 yılında açtı. 10 yıldır kozmetik sektöründe devleşen marka, Türkiye’deki payını arttıramayınca ayrılma kararı aldı. 19 Avrupa ülkesinde 700 mağazası olan Alman Douglas tüm pazarlarda zirveyi görmüştü. Daha fazla ilerlemek isteyen Alman kozmetik devi Douglas, Tekin Acar’ı bünyesine dahil etmek istedi. Fakat bu görüşmeler olumsuz sonuçlanınca ve rekabetin hızla artması ile birlikte çöküşe uğradı. Maliyetlerin ciddi oranda yükselimi ve meydana gelen terör olayları tüketimin zayıflamasına neden oldu. Ve Alman kozmetik devi Douglas, Türkiye’den çekilmenin en iyi karar olduğunu belirtti.

Douglas’dan ilk açıklama

Hollanda, Litvanya, Latvia, Çek Cumhuriyeti ve Türkiye’den Sorumlu Bölge Müdürü Willem Duthler alınan bu önemli karar hakkında ilk açıklamayı yaptı. Willem Duthler açıklamasında “Douglas’ın stratejik vizyonu parfümeri ve güzellik pazarında Avrupa’nın lider çok kanallı perakende zinciri olmak. Mevcut olduğumuz tüm pazarlarda, pazarın 1 veya 2 numarası iken, Türkiye’de çok küçük bir pazar payına sahibiz. Değerlendirmeler sonucunda, çok daha büyük bir yatırım yapmadan Türkiye’de hızlı bir değişim beklemiyoruz. Bu sebeple Türkiye pazarından çıkma kararı aldık ve farklı çıkış planlarını değerlendiriyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Türkiye pazarına veda eden markalar

Türkiye’de meydana gelen son gelişmeler yabancı markaları zora sokuyor. Yabancı markaları en çok yerli markaların pazardaki gücü etkiliyor. Daha yeni olarak iki dev marka Tesco ve C&A Türkiye pazarından ayrıldı. İşte Türkiye pazarına veda eden diğer markalar;

* Best Buy

* Virgin

* Megastore

* Printemps

* River Island

* Motivi

* Promod

* Uterque

* Kenneth Cole

* Habitat

* La Senza

* Tesco

* C&A

* Industrie Denim