DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Almanya Angela Merkel’i istemiyor!

Almanya Angela Merkel’i istemiyor!

Almanya’da yaklaşık üç dönemdir Başbakanlık koltuğuna oturan Angela Merkel’e kötü haber. Almanya’da yapılan bir anket sonucunda Almanların artık Merkel’i istemiyor\r\n

Almanya’da yaklaşık üç dönemdir Başbakanlık koltuğuna oturan Angela Merkel’e kötü haber. Almanya’da yapılan bir anket sonucunda Almanların artık Merkel’i istemiyor.Almanya Başbakanı Angela Merkel eğer bu seçimlerde de başbakan seçilirse başbakanlık koltuğunda en uzun süre oturan olarak rekor kıracak. 22 kasım 2005’den bu yana koltuğunu kimseye vermedi. Angela Merkel önümüzdeki seçimlerde aday olacak mı bilinmiyor. Fakat Almanya’da yapılan bir anket sonucunda Almanların sadece yüzde 42’si Angela Merkel’i istedi. Bu anket sonucunda ise Angela Merkel’in oylarının git gide eridiği görülüyor.

ANGELA MERKEL ADAY OLACAK MI?

almanlar-merkelin-4-kez-basbakanlikAngela Merkel’in 2017 seçimlerinde aday olup olmayacağı konusunda Spiegel Dergisi’nde yer alan yazıda, Angela Merkel’in Hristiyan Sosyal Birliği’nin tutumundan dolayı adaylığını açıklamadığı bilgisi verildi. Henüz adaylıkla ilgili açıklama yapmayan Merkel 2017’nin ilk aylarında karar vereceğini belirtti.

Almanlar Merkel’in Başbakan Olmasına Karşı!

Emnid araştırma şirketi Bild am Sonntag gazetesi için bir araştırma yaptı. Yapılan anket sonucunda Almanların nerdeyse yarısı Merkel’in 4. kez Başbakan olmasına karşı çıktı. Bunun ile birlikte Angela Merkel’i tekrar Başbakanlık koltuğunda görmek isteyenlerin oranı ise sadece yüzde 42 oldu. Hristiyan Birlik Partileri arasında Merkel’i istemeyenlerin sayısı oldukça yüksek. Birlik partililerin yüzde 20’si Merkel’i yeniden başbakan olarak görmek istemezken, yüzde 70 ise, 4.kez başbakanlığa aday olmasını istiyor.

Angela Merkel’den Türk Kökenlilere çağrı

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Almanya’da yaşayan Türk kökenlilere sadakatli olmaları konusunda çağrıda bulundu.Almanya Başbakanı Angela Merkel, Ruhr Nachrichten gazetesine yaptığı açıklamada Türk kökenlilerin Almanya’ya sadık olmalarını istediğinin vurgusunu yaptı. Bunun yanı sıra Alman hükümetininde onların endişelerini gidermeye çalıştığını ifade etti. Merkel, bu isteğe ”Almanya’da uzun süredir yaşayan Türk kökenlilerden beklentimiz, ülkemize yüksek düzeyli bir bağlılık oluşturmaları” sözleriyle açıklık getirdi.

“Türkiye’deki sorunları Almanya’ya taşımayın!”

angela-merkel-cagriAlmanya Devlet Başkanı Angela Merkel, Almanya’da yaşayan Türklere sadakat çağrısı yaparken diğer önemli konulara da değindi. Türkiye’de yaşanan sıkıntıları ve sorunları Almanya’ya taşımamalarını istedi. Türkiye’de yaşanan sorunlar ile ilgili Almanya’da herhangi bir tatsızlık çıkarmamları ve Almanya’ya karşı sadakatli olmaları konusunda uyardı. Angela Merkel, ”Fikir ve gösteri özgürlüğü, Almanya’da yaşayan herkes için geçerli, ancak herkes görüş farklılıklarını barışçıl bir yolla dile getirmeli” şeklinde konuştu.Angela Merkel’in bu tutumundan 15 gecesi düzenlenen darbe girişimi sonrası Köln’de yapılan “Darbeye karşı demokrasi” mitingine katılan Türklere yönelik getirilen eleştirilere destek verdiği anlaşılıyor.