DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Almanya’da yaşayanlar dikkat! Çok kişi işsiz kalacak…

Almanya’da yaşayanlar dikkat! Çok kişi işsiz kalacak…

Almanya’da yaşayan vatandaşları derinden etkileyecek bir haber geldi. Alman firmalarının çoğu çok sayıda kişinin işlerine son vereceğini açıkladı. \r\n\r\n

Almanya’da yaşayan vatandaşları derinden etkileyecek bir haber geldi. Alman firmalarının çoğu çok sayıda kişinin işlerine son vereceğini açıkladı.Alman firmalarının işten çıkarma sebeblerinin çoğu yeniden yapılanma ve maliyet faaliyetlerini azaltma olduğu belirtildi. İşten çıkarmalar gelecek yıldan itibaren başlayıp 2020 yılına kadar uzayacağını düşünülüyor. Avrupa’nın en lokomotif ülkesi olan Almanya, yüksek teknoloji bakımından diğer Avrupa ülkelerine göre ciddi bir sağlam yapısının olduğu öne çıkıyor.

Almanya’da işsizlik oranı yükseliyor

almanya-issizlikGeçtiğimiz aylarda mevsimsellikten arındırılmış işsizlik oranı yüzde 6’lık düşüş ile tarihi bir seviye sergilemişti. Bu oranda devam ederken son zamanlarda uluslararası   kamuoyunda kabul görmüş hava yolu, teknoloji, bankacılık, otomotiv, enerji, ilaç ve sağlık gibi sektörlerde faaliyet gösteren Alman firmalarının, yeniden yapılanmak ve maliyet fiyatlarını azaltmak için on binlerce kişiyi işten çıkaracağını duyurdu. Bu durum da yüzde 6’lık oranda devam eden işsizlik oranının artacağına işaret ediyor. Fakat önümüzdeki yıl bir çok mültecinin iş gücü piyasasına katılması da işsizlik oranının yükselmesine neden olacak.

Hollanda’da çok sayıda kişi işsiz kalacaktı

Hollanda’da bulunan ülkenin en büyük bankası listesine giren İNG Bank’tan çalışanlarına kötü haber geldi. İNG Bank, tam 7 bin kişiyi işten çıkaracak.Hollanda’nın en büyük bankası olan İNG Bank çalışanlarını bu sefer üzdü. Geçtiğimiz günlerde Almanya’nın en büyük bankası Commerzbank 9 bin 700 çalışanını işten çıkarmıştı. Commerzbank’ın bu üzücü haberinin ardından bir haber de Hollanda’nın en büyük bankası İNG’den geldi. En büyük ve en gözde banka olan İNG Bank tam 7 bin kişinin işine son vereceğini açıkladı. Banka bu işten çıkarılmaların yeniden yapılanma kapsamında büyük bir adım olacağını belirtti. 7 bin kişinin işten çıkarılmasından sonra dönüşüm sayesinde tam 900 milyon euro tasarruf sağlanmayı amaçladığını ifade ediyor.

İşten çıkarılmalar ilk olarak Hollanda ve Belçika’yı etkileyecek

hollanda-issizÜlkenin en büyük bankası İNG’nin küçülme planları ilk Hollanda ve Belçika’yı etkileyecek. Bu durum ile ilgili İNG Bank CEO’su Ralph Hammers önemli ifadelerde bulundu. İNG Bank CEO’su Ralph Hammer, ‘2021 yılına kadar Belçika’da 3 bin 500, Hollanda da ise 2 bin 300 kişi işten çıkartılacak. Bankaya dış hizmet sağlayan birimlerden de 950 kişiyle yolların ayrılacak’ ifadeleri yer verildi.