DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Almanya kendini savaşa hazırlıyor

Almanya kendini savaşa hazırlıyor

Almanya yapılan yeni düzenlemeler kapsamında vatandaşları savaşa hazırlıyor. Vatandaşlar bu düzenleme ile 10 günlük gıda stoku yapmak zorunda kalacak. \r\n\r\n

Almanya yapılan yeni düzenlemeler kapsamında vatandaşları savaşa hazırlıyor. Vatandaşlar bu düzenleme ile 10 günlük gıda stoku yapmak zorunda kalacak.Soğuk Savaş’ın bitiminden sonra ilk kez gündeme gelen bu yasa vatandaşların 10 günlük gıda stoku yapmalarını zorunlu hale getiriyor. Almanya ulusal güvenlik yasası bu uygulama ile vatandaşları savaşa hazır hale getirmeyi hedefliyor. Yemek stokunun yanı sıra tek bir birey için günlük 2 litre olmak üzere 10 gün yetecek su depolaması gerekiyor.

Rapor tam 69 sayfalık

savas-hazirligi-almanyaİçişleri Bakanlığı’nın bu raporu önümüzdeki günlerde kabine de görüşmesi bekliyor. Görüşme için hazırlanan bu raporda tam 69 sayfa bulunuyor. Yürürlüğe girmesi beklenen bu uygulama herhangi bir felaket, savaş veya saldırı durumunda vatandaşlara bir takım yükümlülükler getiriyor. Sosyal medyada hızla yayılan bu haberi umursamayanlar ‘hamster’ başlığı ile üst sıraya çıkardılar.  Bu uygulamanın soğuk savaşı hatırlattığı gerekçesiyle bu gibi önlemlere ihtiyaç olmadığını ifade ediyor.