DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Almanya yeniden Angela Merkel dedi!

Almanya yeniden Angela Merkel dedi!

Almanya Başbakanı Angela Merkel, partisi olan CDU’nun yeniden genel başkanı olarak seçildi. Merkel kullanılan 949 oydan 845’ini aldı.\r\n\r\n

Almanya Başbakanı Angela Merkel, partisi olan CDU’nun yeniden genel başkanı olarak seçildi. Merkel kullanılan 949 oydan 845’ini aldı.Hristiyan Demokrat Birlik Partisi’nin düzenlenen 29. Olağan Genel Kongresi’nde önemli gelişmeler yaşandı. Essen Grugahalle salonunda yapılan kongre de tek aday olan Almanya Başbakanı Angela Merkel, yeniden genel başkanlığa seçildi. Kullanılan 949 oydan 845’ini aldı. CDU Genel Başkan Yardımcısı Armin Laschet konu ile ilgili bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada oy kullanan delegelerin 4’ünün çekimser bir şekilde oy kullandığını belirtti. Ve bir kişininde oyunun geçersiz olduğunun da altı çizildi. Bu sayede yüzde 89,5’in üzerinde oy aldığı için yeniden partisinin genel başkanlık koltuğuna oturdu.

Angela Merkel 9. kez genel başkan seçildi

Kongredeki 949 oyun 845’ini alarak genel başkan seçilen Angela Merkel, kendisine oy verenlere teşekkürlerini iletti. Hristiyan Demokrat Birlik Partisi’nin 2000 yılından beri genel başkanlığını üstleniyordu. Bunun ile birlikte Merkel tam 9. kez genel başkan seçilmiş oldu.

Merkel’den önemli Türkiye vurgusu

Almanya – Türkiye arasındaki anlaşmazlıklara rağmen Türkiye ile diyaloğun korunmasının gerektiğini savunan Merkel’den önemli vurgu.Almanya Başbakanı Merkel, Federal Mecliste düzenlenen 2017 yılı bütçe görüşmesine katıldı. Merkel, “Türkiye’de endişe ve alarm verici olaylar var. Burada şunu açık şekilde söylemek istiyorum; Darbe girişimi kınanmalı. Alman hükümeti bunu yaptı, AB de bunu yaptı. Terörün her çeşidine karşı mücadele edilmeli ve federal hükümetde bunu yapıyor.” ifadelerini kullandı.

“Türkiye ile diyalog kanallarının açık tutulmasını destekliyorum.”

angela-merkelAlmanya Başkanı Merkel, Almanya’da terör örgütü PKK’ya karşı açılan davaların 4 binden fazla olduğunu ve bu açılan davaların siyasetin yargıya müdahale etmeden sona ereceğini belirtti. Ve konu ile ilgili olarak da “Alınan kararlara saygı duyulmalı. Diğer yandan Alman hükümeti, diğer Avrupa ülkeleri gibi teröre karşı mücadele etme sorumluluğu içindedir. Ancak bu, basın özgürlüğünün kısıtlanmasını ve binlerce kişinin tutuklanmasını haklı göstermez. Bu nedenle bu açıkça eleştirilmeli. Aynı zamanda Türkiye ile diyalog kanallarının açık tutulmasını destekliyorum.” şeklinde yorum yaptı.Merkel açıklamaların yanı sıra Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier’in Türkiye görüşmelerine de değindi. Ve Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier’in zorlu görüşmeler gerçekleştireceğinin de altını çizdi. Merkel, “Elbette ben de diyalog kanallarını açık tutacağım. Bizim de Türkiye ile sağduyulu bir şekilde iş birliği yapmaya ihtiyacımız var. Bu durum bizi, alarm verici olarak gördüklerimizi dile getirmekten alıkoymayacak.” dedi.