DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Almanya yine cami saldırısı ile gündeme geldi

Almanya yine cami saldırısı ile gündeme geldi

Son zamanlarda sıkça duyduğumuz cami saldırılarına bir yenisi daha eklendi. Vatan Camisi’ne molotofkokteyli saldırı yapıldı.\r\n\r\n

Son zamanlarda sıkça duyduğumuz cami saldırılarına bir yenisi daha eklendi. Vatan Camisi’ne molotofkokteyli saldırı yapıldı.Almanya’nın Wesel kentinde faaliyet gösteren Vatan Camisi’nin de içinde bulunduğu Türk İslam Kültür Derneğine çirkin bir saldırı düzenlendi. Henüz kimlikleri belli olmayan saldırganlar derneğe molotofkokteyleriyle saldırı yaptı. Olayın hemen sonrasında ise Duisburg Polisi harekete geçti. Olay ile ilgili açıklama yapan Diusburg Polisi, dün akşam saatlerinde Türk İslam Kültür Derneğine kundaklama girişiminde bulunulduğu bildirdi. Türk İslam Kültür Derneğinin dış cephesine çok sayıda molotofkokteylinin atıldığını ve yere düşen kokteylerinde kaldırımda bulunan vatandaşlar tarafından söndürüldüğü ifade edildi.

Almanya’da camiye saldırı

almanya-cami-saldiriAlmanya’da düzenlenen saldırıda kimsenin zarar görmediği belirtildi. Saldırının hemen sonrasında olay yerine gelen polis soruşturma başlattı. Saldırının hedefi olan derneğin yönetim kurulu üyesi Yakup Çelik, AA’ya önemli açıklamalarda bulundu. Yakup Çelik’in yaptığı açıklamada, derneğin dış cephesine atılan yanıcı maddelerin bir hasar oluşturmadığını belirtti. Saldırının yapıldığı o esnada camide kimsenin olmaması yürekleri ferahlattı. Fakat cami imamının üst kattadaki dairede kaldığının altını çizdi.

Almanya’da bir polis öldürüldü

Almanya’da aşırı sağcı saldırgan bir polisin hayatını kaybetmesine neden oldu. Kurşunların isabet ettiği polis bugün yaşamını yitirdi.Almanya’nın Bavyera Eyaleti’nde, ‘İmparatorluk Vatandaşı’ grubuna üye olduğu belirtilen 49 yaşındaki  Wolfgang P isimli adam polise saldırdı. Evinde arama yapılmak istenen  Wolfgang P. buna itiraz etti. Ardından Özel Hareket Timi (SEK) polislerine ateş etmeye başladı. Bu saldırıda tam 4 polis yaralanmıştı. Bugün gelen haberde ise Polis Sözcüsü, yaralanan polislerden 3 kurşunun isabet ettiği 32 yaşındaki polisin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Almanya bu saldırıya sessiz kalmadı

almanya-polisPolislere saldırı yapan aşırı sağcı Wolfgang P.’nin avcı ve 31 ruhsatlı silahı olduğu açıklandı. Alman siyasetçiler ise bu duruma sert tepki gösterdi. Acı haberin ulaştığı polisin aile yakınları büyük üzüntüye uğradı.  Federal İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, “Aşırı sağcıların polislere yönelik artan şiddeti kabul edilemez” dedi. Sosyal Demokrat Parti SPD Federal Milletvekili Johannes Kahrs ise bu gruba yönelik sert tedbirlerin alınması gerektiğini ifade etti. Bölgedeki vatandaşlarda bu şekilde uyarıldı