DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Almanya’da anaokulu öğretmeni kız çocukları taciz ederken yakalandı

Almanya’da anaokulu öğretmeni kız çocukları taciz ederken yakalandı

Almanya Berlin’de bir kiliseye ait olan anaokulunda sınıftaki 11 kız çocuğunu taciz eden öğretmen yakalandı. Almanya’nın şehri olan Berlin’de kilisieye ait olan bir anaokulunda 2010-2014 yılları arasında görev yapan öğretmenin cinsel istismar şüphesiyle çıkarıldığı mahkemede, duruşma esnasında anaokulunda bulunan 11 kız çocuğunu 36 defa taciz ettiği ortaya çıktı.29 yaşındaki erkek anaokulu öğretmeni pişman olduğunu dile

Almanya Berlin’de bir kiliseye ait olan anaokulunda sınıftaki 11 kız çocuğunu taciz eden öğretmen yakalandı.

Almanya’nın şehri olan Berlin’de kilisieye ait olan bir anaokulunda 2010-2014 yılları arasında görev yapan öğretmenin cinsel istismar şüphesiyle çıkarıldığı mahkemede, duruşma esnasında anaokulunda bulunan 11 kız çocuğunu 36 defa taciz ettiği ortaya çıktı.29 yaşındaki erkek anaokulu öğretmeni pişman olduğunu dile getirerek “Böyle olmasını istemezdim. Çocuklardan ve ailelerinden özür diliyorum” dedi.Anaokulundaki kız öğrencilerden birinin uzun süre boyunca uyumakta güçlük çektiğini belirten anne tacizci öğretmenin çocukları uykusunda öpüp okşadığını söyledi. Bunu kabul eden sapık öğretmen, küçükken babasının ve kız kardeşlerinin tacizine uğradığını dile getirdi.


Almanya eğitiminde ilerleme kaydedilemiyor

Almanya eğitiminde önceki yıla göre herhangi bir ilerlemenin olmadığı görüldü.Mülteci akını sebebiyle eğitime ayrılan bütçenin 3,5 milyar euro kadar ayrılması gerektiği öne sürüldü.2016 Eğitim Raporu’na göre Almanya eğitim sisteminde, geçtiğimiz yıl önceki yıllara göre herhangi bir ilerleme görülemedi.Okulu bırakan gömen örencilerin oranı ise 2014 yılında 10,9 du, 2016 yılında ise bu oran 11,9’a çıktı. INSM, eğitimin ilerleme gösterebilmesi için bütçenin 3,5 milyar euro kadar artırılmasını öne sürdü.Eyaletler arasında yapılan karşılaştırma sonucunda tespit edilen farklılıklar şu şekilde;Saarland 9,2 puan ve Hamburg 7 puan ile büyük gelişme kaydetti.Schleswing Holstein -0,2 puan gerileme yaşadı.Baden Württemberg ve Saksonya 0,3 puan gelişme yaşadı.Araştırma ekibi Başkanı Prof. Axel Plünnecke, eğitime gerekli olan bütçenin ayrılmasını gerektiğini savunurken, gelecek yıl 98 bin 500 anaokuluna ihtiyaç olduğunu söyledi. 200 bin göçmen çocuk için yeterli öğretmenin olmadığını açıkladı.