DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Almanya’da çalışan çok sayıda işçiye kötü haber

Almanya’da çalışan çok sayıda işçiye kötü haber

AB’den ayrılma kararı veren Büyük Britanya’nın bu adımı en çok Alman otomotiv sanayisini etkileyecek. Ve Almanya’da çalışan çok sayıda işçiye kötü haber!

AB’den ayrılma kararı veren Büyük Britanya’nın bu adımı en çok Alman otomotiv sanayisini etkileyecek. Ve Almanya’da çalışan çok sayıda işçiye kötü haber!Haziran ayında yapılan oylama sonucunda AB’den ayrılma kararı alan Büyük Britanya, en çok Alman otomotiv sanayisini etkileyecek. Bunun ile birlikte içlerinde Türklerinde bulunduğu Alman otomotiv sanayisi kötü günler geçirecek gibi görünüyor. En çok etkilenecek marka ise BMW’nin olacağını ifade eden ekonomistler, “BMW, Britanya’da en çok satılan Alman otomobil markası. Ayrıcı BMW’nin Britanya  topraklarında dört adet üretim tesisi var. Britanya’nın AB’den çıkmasıyla tüketiciler başta BMW olmak üzere Audi ve Mercedes gibi otomobillere daha fazla para ödeyecek. Tüketicinin çok daha ucuz olan uzak doğu ülkelerinde üretilen otomobilleri tercih etmesi halinde Alman markaları milyarlarca euro zarar edecek. Bu da Almanya’da otomobil sanayinde çalışanları karagünlerin beklemesi manasına gelir” açıklamasında bulundu.

2015 yılında 810 bin adet otomobil ihraç edildi

otomobil-sanayiEkonomistler Almanya’nın 2015 yılında Britanya’ya 810 bin adet otomobil ihraç edildiğini açıkladı. Bununla birlikte açıklamasına  “Yedek parçalarla birlikte bu pazarın yıllık toplam cirosu 29 milyar euro. Ayrıca, Almanya’da üretilen İngiliz kökenli Mini marka otomobiller ise yılda 216 bin adet olarak tekrar anavatanı Britanya adasına ihraç ediliyor. Bundan sonra topluluk  üyesi ülkeler, Almanya’dan her ihraç edilecek her otomobil ve yedek parçası için yüzde 10 gümrük bedeli talep edecek.”