DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Almanya’da cami önüne yapılan şoke etti

Almanya’da cami önüne yapılan şoke etti

Almanya’da bulunan bir caminin önüne kimliği belirlenemeyen kişiler tarafından duvar örüldü. Polis hemen olay ile ilgili soruşturma başlattı.

Almanya’da bulunan bir caminin önüne kimliği belirlenemeyen kişiler tarafından duvar örüldü. Polis hemen olay ile ilgili soruşturma başlattı.Mecklenburg-Vorpommern eyaletinin Parchim kentinde bulunan bir camiye ait olduğu belirlenen derneğin önüne 1 metrelik duvar örüldü. Caminin önüne örülen bir metrelik duvar görenleri şoke etti. Rostock polisi meydana gelen bu çirkin olay ile ilgili hemen soruşturma başlattı. Bunu yapan kişi veya kişilerin kimliği henüz belirlenemedi.

Bu durum artık tehlikeli bir hal aldı

almanya-camiCami önüne örülen duvarın üzerine yabancı düşmanlığını içeren yazılar ve kağıtların yapıştırıldığı belirtildi. Hanka Gatter, “Parchim Sığınmacılar Ağı” adlı insiyatifte çalışmalar yapmaya başladı. Ve bu tür olayların önüne geçilmez bir hal aldığını ve artık tehlikeli olmaya başladığını ifade etti. Olayın gerçekleştiği Parchim’de sığınmacılara ve onlara yardım edenlere karşı kışkırtmaların arttığını ve Müslümanların bu olaydan ötürü endişe duyduklarının altını çizdi.