DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Almanya’da sinema salonuna saldıran kişi öldürüldü

Almanya’da sinema salonuna saldıran kişi öldürüldü

Almanya’nın güneybatısındaki Viernheim kasabasında bir sinema salonunda silahlı bir kişi tarafından ateş açıldı. 25 ila 50 arasında yaralı olduğu bilgisi yer aldı.\r\n

Almanya’nın Heessen Eyaleti’nde saat 15:00 sularında maskeli bir saldırgan elindeki gaz tabancasıyla içerideki vatandaşları rehin almak istedi. Polisin müdahale ettiği saldırgan dört kurşunla hayatını kaybetti.

OLAY 15:00 SULARINDA GERÇEKLEŞTİ

Viernheim kentinde bulunan Rhein Neckar alışveriş merkezindeki Kinopolis adlı cinema kompleksinde yerel saatle 15.00 sularında maskeli saldırgan içerideki vatandaşları rehin almaya çalıştı.

SİLAHLA YARALAN YOK

Almanya’nın yerel basınında yer alan habere göre olayda silahla yaralanan bulunmuyor. Gazdan etkilenen vatandaşlar hastaneye kaldırıldı.

AKLİ DENGESİ YERİNDE DEĞİL

Henüz net bir bilgi yok ancak saldırganın akli dengesinin yerinde olmadığı ve terör saldırısı olmadığı düşünülüyor. Medyada yer alan haberlerinin doğru olmadığı, saldırganın üzerinde ağır silahlar değil gaz tabancası olduğu bildirildi. Salonda yaralanan kişiler gazdan etkilendiği bildirildi.

ALMAN İÇİŞLERİ BAKANLIĞI’NDAN AÇIKLAMA

Saldırının ardından açıklama yapan Alman İçişleri Bakanlığı, silahlı saldırganın ölü olarak ele geçirildiğini ve operasyonun tamamlandığı açıklandı.almanya-da-saldiri-dehseti-8554856_1603_m

SALDIRININ DETAYLARI

Almanya’nın Mannheim kentinin Vierheim kasabasında bir AVM’deki sinema salonuna silahlı saldırı düzenlendi. Saldırda ölen ya da yaralanan olmazken saldırgan ölü olarak ele geçirildi. Polisin saldırıya müdahalesi sırasında 25 kişi gazdan etkilendi. Saldırının detayları ve polisin saldırının olduğu AVM’ye girdiği anlara ait görüntüler ortaya çıktı.

AVRUPA’NIN FİNANAS MERKEZİ

NTV’ye bağlanan İHA muhabiri Mehmet Koca saldırının detaylarını anlattı. Alınan bilgilere göre Mannheim kenti Almanya’nın ve Avrupa’nın en büyük finans merkezleri arasında yer alıyor.

ALMANYA’DA AVM’LERDE X-RAY UYGULMASI YOK

Saldırgan AVM’ye giriş yaparken arama yapılmadığı için rahatlıkla sinema salonuna girebildi. Çünki Almanya’da AVM’lerde X-Ray uygulaması yapılmıyor.Sinema salonuna giren saldırgan kapının önüne barikat kurdu.

SALDIRGAN ÖLDÜRÜLDÜ

Almanya Hessen Eyaleti İçişleri Bakanlığı’nın verdiği bilgiye göre ise saldırgan öldürüldü. Operasyon sona erdi.

TERÖR OLAYI DEĞİL

Yine NTV canlı yayına bağlanan Anadolu Ajansı muhabiri Cüneyt Karadağ, Alman yetkililerin saldırının terör olayı olmadığını bir cinnet vakıası olduğunu beyan ettiği bilgisini paylaştı.

POLİS MÜDAHALESİ NEDENİYLE YARALANDILAR

Cüneyt Karadağ’ın verdiği bilgiye göre silahlı saldırıda yaralanan yok. Sadece polisin attığı gazdan 25 kişi etkilendi.