DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Almanya’da yine bombalı saldırı!

Almanya’da yine bombalı saldırı!

Almanya bu aralar en zor günlerini yaşıyor. Bavyera eyaletinin Ansbach kentindeki restoranın önünde bombalı saldırı meydana geldi.\r\n\r\n

Almanya bu aralar en zor günlerini yaşıyor. Bavyera eyaletinin Ansbach kentindeki restoranın önünde bombalı saldırı meydana geldi.Almanya’da son 1 ay içinde dördüncü kez patlama haberiyle sarsıldı. Almanya’nın Bavyera eyaletinin Ansbach kentinde bulunan bir restoran önünde bombalı saldırı meydana geldi. Restoranın önünde meydana gelen bombalı saldırıda çok sayıda yaralının olduğu bildirildi.almanya-saldiriAlmanya’nın Bavyera eyaletinin Ansbach kentinde meydana gelen bombalı saldırının hemen ardından Bavyera Eyaleti İçişleri Bakanı Joachim Herrmann açıklama yaptı. Bavyera Eyaleti İçişleri Bakanı Joachim Herrmann’ın yaptığı açıklamada gerçekleşen bombalı saldırının kasıtlı yapıldığını düşündüklerini açıkladı.Joachim Herrmann, saldırganla ilgili önemli bir açıklamada bulundu. Saldırganın asıl amacının 2 bin 500 kişinin eğlendiği müzik festivalini kana bulamak olduğunu açıkladı. Fakat gerçekleşen saldırıda hiç can kaybının olmaması bu fikrini gerçekleştiremediğini ifade etti.Meydana gelen bombalı saldırıda sadece bir kişinin hayatını kaybettiği ve o şahsında saldırıyı gerçekleştiren kişi olduğu açıklandı. Bavyera Eyaleti İçişleri Bakanı Joachim Herrmann, “Bombanın kasıtlı bir şekilde patlatıldığını düşünüyoruz.” dedi.

Saldırgan Suriyeli Çıktı

Patlamanın ardından yapılan araştırma ve kanılara göre, saldırganın 27 yaşında bir Suriyeli olduğunu belirtildi. 27 yaşındaki saldırgan 2 sene önce Almanya’ya gelen ve iltica başvurusu yapmış ve bu başvuru 1 sene önce reddedilmiş. Geçici oturma izni ile Almanya’da kalan saldırganın bir örgüte bağlı olup olmadığı ve bu saldırının bir terör saldırısı mı olduğu araştırılacak.Bavyera Eyaleti İçişleri Bakanı Joachim Herrmann, saldırganın daha önce iki kez intihara kalkıştığı ve bu sebebten dolayı psikiyatri kliniğinde muayene olduğunu açıkladı. Joachim Herrmann, “Bu kişinin intihar etmek mi yoksa başka insanları ölüme götürmek mi istediğini bilmiyoruz. Bunu gelecek günlerde açıklığa kavuşturmamız lazım.” şeklinde konuştu.

Saldırıda 15 kişi yaralandı

Almanya’nın Bavyera eyaletinin Ansbach kentinde meydana gelen bombalı saldırıda hiç can kaybının olmamasının yanı sıra 15 kişinin yaralandığı açıklandı. Yaralanan 15 kişiden 3’ü ise ağır yaralı olarak tedavi görmekte olduğu belirtildi. Ansbach Emniyet Müdürü Roman Fertlinger ise saldırganın bileti olmadığı için müzik festivaline gidemediğinden dolayı saldırıyı gerçekleştirdiği iddiasında bulundu. Fakat patlamanın meydana geldiği bölgenin incelenmesinin birkaç günü bulacağını açıkladı.