DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Almanya’daki obez sayısı şaşırttı

Almanya’daki obez sayısı şaşırttı

Almanya’da bulunan obez sayısı çok şaşırttı. Yapılan araştırmalara göre Almanya’da bulunan obez sayısı tehlikenin boyutunu belirledi.

Almanya’da yapılan araştırmalara göre ülkede bulunan obez sayısı dudak uçuklattı. Bir çoğunun diyette olduğunu öne süren araştırmada 16 milyon kişinin obez olduğu belirlendi.Almanya’da yaşayan 6 kişiden 1’nin obez olduğunu belirleyen araştırmada ülkede yaşayan her 4 kişiden birinin ise obez olduğu öne sürüldü. DAK aracılığıyla belirlenen sonuçlarda erkek ve kadınlarda obezlik eşit olarak dağılmakta. Yıllar ilerledikçe obezliğin ya da kilo artışının ilerlediğini gösteren araştırmada ülkede yaşayan vatandaşların kilo almaktan korktuğunu, düzenli olarak diyet yaptıklarını söyledi.Obez kişilerin kendilerini bulundukları ortamdan dışlanış hissettiklerini gösteren ankette kişilerin yüzde 36’sının üşengeçlikten zayıflayamadıklarını belirledi.

Neden kilo alıyorum? İşte neden kilo aldığınızın yanıtı

Fazla Kilolar Özgüveninizi Zedelemesin!

Malesef ki çok kolay kilolar alabilen ancak çok zor kilo veren bir yaşantısı olan toplumuz. Kimimiz yemeklerin lezzetine karşı koyamazken, kimimiz ise stres nedeniyle kendisini yemeğe veriyor.Psikiyatri Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Güzin M. Sevinçer, yaptığı açıklamada Kişi fazla kilolarından kurtulmayı kendisi istemeli ve bir başkasını mutlu etmek için değil kendisi için bu yolu seçmeli.”Günlük hayatımızda süregelen alışkanlıkarımız, okul-iş derken hareketsizliğin her geçen gün daha da fazlalaşması, irademize sahip çıkamamamız gibi etkenler yüksek derecede kilo alımını tetikliyor.Bir ümitle diyete başadıktan sonra vermek yerine fazlasını alanlar için kilo vermek sadece bir hayal olarak kalıyor.Aşırı Kilolu Kadınlar, Aldatıldıklarında Bu Durumu Normal KarşılıyorÇevrelerinde kilosu yüzünden sürekli aşağılanmak zorunda kalan bireylerin özgüvenlerinin zedelendiğini söyleyen Yrd. Doç. Dr. Güzin M. Sevinçer, Şişman kadınlar aldatılma konusunda bunu normal karşıladıklarını savundu.Kilolarınızı Sizin Hatanız Olarak GörmeyinYrd. Doç. Dr. Sevinçer, aşırı kilolu kişiler kilolarını hata, başarısızlık olarak görmemeleri gerektiğini söyledi. Bir kaç kez zayıflamak için çaba gösterdikten sonra başarısız olan hastalarda başarısızlık duygusuna neden olduğu görülüyor. Bu durumu aşabilmesi için hastayı gereğinden fazla yemek yemeğe iten nedeni araştırmak gerekiyor.Fazla Sıkıntı Kilo YapıyorKilo verebilmek için stres yapmak, bunu saplantı haline getirmek bile zayıflamanın aksine kilo almaya neden oluyor. Ayrıca özellikle katı besinler ile diyet yapan kişilerde sabah ve öğle saatlerinde yemekten kaçınarak, hafif yiyeekleri tercih etmeleri gerek akşam öğününde ise çok fazla kalori alıyorlar. Kişilerin bu durumu önemseyerek değiştirmeye çalışmaları gerekmektedir.Yemek Bağımlılığınız Başka Bağımlılıkları da TetikliyorYrd. Doç. Dr. Sevinçer, yemek yeme bağımlılığının başka bağımlılıklara dönüşmesinin öne geçilmesi gerektiğini söylüyor. Psikolojik sebeplerin yemek yeme dürtüsünün başka bir şekilde de sizi tetikleyebileceğini, sigara, alkol kullanma, alışveriş yapma isteği, aşırı egzersiz yapma gibi sorunlara yol açacağını söyleyen Yrd. Doç. Dr. Sevinçer, bu konuda oldukça dikkatli olunması gerektiği konusunda uyardı. Son olarak Yrd. Doç. Dr. Sevinçer, “Kişi fazla kilolarından kurtulmayı kendisi istemeli ve bir başkasını mutlu etmek için değil kendisi için bu yolu seçmeli” dedi.