DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Almanya’dan idam uyarısı

Almanya’dan idam uyarısı

Türkiye’nin idam getirme konusunda Almanya’dan ciddi bir idam uyarısı geldi. Türkiye’ye idamın geri gelmesi halinde AB ile müzakere sürecinin sona ermesi konuşuluyor.\r\n\r\n

Türkiye’nin idam getirme konusunda Almanya’dan ciddi bir idam uyarısı geldi. Türkiye’ye idamın geri gelmesi halinde AB ile müzakere sürecinin sona ermesi konuşuluyor.

“Türkiye’ye idam geri gelirse AB müzakere süreci sona erer”

Darbe girişiminin ardından gündeme gelen idam konusunda Almanya tepkilerini ard arda sıraladı. Almanya geçtiğimiz günlerde eğer Türkiye’ye idam geri gelirse yaşanabilecek sorunları hatırlattı. Türkiye idamın geri getirilmesi konusunda referanduma gitmeyi düşünüyor. İdam konusunda yapılacak olan referandumdan çıkan sonuç ile birlikte AB müzakere sürecinde büyük çatlaklar olacağı belirtilmişti.Federal Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier, ABD’den iade edilmesi istenen Fethullah Gülen hakkında hiç bir açıklama yapmadı. Ve bu süreç içerisinde binlerce öğretmenin, hakimin, gazetecinin tutuklandığını kaydetti.

Steinmeier’den Türkiye’ye OHAL çağrısı

Ankara ve İstanbul’da 15 temmuz gecesi başarısız sonuçlanan darbe girişiminin hemen ardından 3 ay süreyle OHAL ilan edildi. Almanya Dışişleri Bakanı Steinmeier’den  Türkiye’ye OHAL çağrısı…steinmeierDün toplanan MGK ve Bakanlar Kurulu sonrası alınan OHAL kararına ilk tepki Almanya’dan geldi. Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, Türkiye’de ilan edilen OHAL için Türkiye’ye bir çağrıda bulundu. Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, OHAL’in en kısa sürede sona ermesini istedi.Washington’da yapılan toplantı da konuşan Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, Türkiye’de darbe girişimi soruşturulması kapsamında alınan tüm önlemlerin hukuk devleti kurallarına uygun, orantılı, ölçülülük ilkesi gözetilerek uygulanması gerektiğini” dedi. Ve Türkiye’de darbe girişimi soruşturulması kapsamında alınan tüm önlemlerin hukuk devleti kurallarına uygun, orantılı, ölçülülük ilkesi gözetilerek uygulanması gerektiğini” sözlerini ekledi.

(OHAL) Olağanüstü Hal Nedir?

Olağanüstü Hal kanunu hükümete gerek gördüğü hallerde sokağa çıkma yasağı ilan etme, belli yerlerde ve saatlerde toplanmaları yasaklama, arama ve delil niteliğinde materyallere el koyma yetkisi veriyor.Gazete, Dergi, Broşür, Kitap, Ev ve Duvar ilanları yasaklanabilecek veya izne tâbi tutulabilecek. Ayrıca söz, yazı ve filmle yasaklama getirme yetkisi hükümetin elinde bulunacak.Hükümet her türlü patlayıcı madde ve silahın ruhsatlı olsa bile yasaklanması kararı alabilecek. Derneklerin faaliyetlerini durdurma yetkisi de yine Bakanlar kurulunda olacak.Hükümet istediği takdirde iş verenin işçi çıkarmalarını da erteleyebilecek.