DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Almanya’dan taraftarları üzecek tarihi karar

Almanya’dan taraftarları üzecek tarihi karar

Almanya Federal Yüksek Mahkemesi’nin aldığı karara göre, bundan sonra seyircilerin stada meşale ve yanıcı madde sokmaları yasaklandı.

Almanya’da Federal Yüksek Mahkeme’nin verdiği karar taraftarları üzdü. Bundan sonra futbol karşılaşmalarında seyircilerin stada meşale ve yanıcı madde sokmaları yasaklandı.Seyircilerin karşılaşmayı rahatsız etmemekten yükümlü olduğunun ifade edildiği kararda, bunun ihlal edilmesi durumunda, oluşacak tüm zararlardan taraftarın sorumlu olabileceği kaydedildi.Yani stadda meşale yakan ve olay çıkaran seyirciler seyirciler bundan sonra ara cezasına çarptırılabilecek.

2.5 yıl önce taraftar 7 kişinin yaralanmasına sebep olmuştu

Federal Yüksek Mahkeme’nin böyle bir karar alması 2.5 yıl önceki olaya dayanıyor. Bundesliga ekiplerinden Köln ve Padernorn karşılaşmasında bir taraftarın yaktığı meşale, 7 kişinin yaralanmasına sebep olmuştu.Olayın ardından ev sahibi Köln takıı, Almanya Futbol Federasyonu (DFB) tarafından 50 bin avro para cezasına çarptırılmıştı.Köln Klübü, 50 bin avro para cezasını ödedikten sonra, olaya sebep olan taraftarlara 30 bin avro tazminat davası açmış ve Köln Eyalet Yüksek Mahkemesi, takımın talebini reddetmişti.Dava bir üst mahkeme olan Federal Yüksek Mahkemeye taşındı.Federal Yüksek Mahkeme, Eyalet Mahkemesinin kararını bozdu ve tazminatın belirlenmesi için davayı mahkemeye gönderdi.Köln Klübünün güvenlik ve taraftarlardan sorumlu Thomas Schöning, Yüksek Mahkemenin kararından memnuniyet duyduklarını ve böylelikle bu konuda kulüplerin yasal bir güvenceye sahip olduklarını ve kararın caydırıcı etkisi olacağını belirtti.Mahkemenin verdiği kararın bir sınırı olup olmadığı bilinmiyor.