DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Almanya’nın bu yılbaşında bir numaralı gündemi cinsel taciz

Almanya’nın bu yılbaşında bir numaralı gündemi cinsel taciz

Alman polisi, geçen yılbaşında Köln’de meydana geldiği ileri sürülen kitlesel cinsel taciz olaylarının bu yılbaşı kutlamalarında tekrar edilmemesi için geniş kapsamlı önlemler alıyor. Önlemler kapsamında bu yıl kutlamaların yapıldığı ana istasyon ve katedral alanına 200 kamera yerleştirilecek, suç işlenmesini engellemek için bol miktarda ışık kullanılacak. BU YILKİ POLİS SAYISI GEÇEN YILA GÖRE 10 KAT DAHA

Alman polisi, geçen yılbaşında Köln’de meydana geldiği ileri sürülen kitlesel cinsel taciz olaylarının bu yılbaşı kutlamalarında tekrar edilmemesi için geniş kapsamlı önlemler alıyor. Önlemler kapsamında bu yıl kutlamaların yapıldığı ana istasyon ve katedral alanına 200 kamera yerleştirilecek, suç işlenmesini engellemek için bol miktarda ışık kullanılacak.

BU YILKİ POLİS SAYISI GEÇEN YILA GÖRE 10 KAT DAHA FAZLA

Alanın dışında görevlendirilen polis sayısı ise 1500 olarak açıklandı. Köln Emniet Müdürü Jürgen Mathies, gerekli görüldüğü halde devreye sokmak için dört yüz polisi de hazır tutacaklarını söyledi. Bunun dışında zabıta ve özel şirketlerden 600 güvenlikçi de gerekli görüldüğü takdirde devreye sokulacak. Alan içinde dolaşacak sivil ve üniformalı polis sayısı ise meçhul.Köln Katedrali’nin etrafına kurulan güvenlik bariyeri sayesinde de kutlama alanına gelenlerin belli noktalardan içeri girmesi sağlanacak. Kutlama esnasında havai fişek ve benzeri patlayıcı maddelerin kullanılması yasak olacak.

OPERASYON 200 KAMERA İLE KOORDİNE EDİLECEK

Polis sadece kutlama alanında bulunmayacak. 200 kamera sayesinde şenlik an be an izlenerek operasyon koordne edilecek, işlenen suçlar tespit edilecek, görüntüler daha sonra değerlendirmeye tabi tutulacak. Polis sosyal medyada da aktif olacak ve büyük çaptaki grupların belli bir yerde buluşmak üzere randevulaşmasını engelleyecek, grupların kimlerden oluştuğunu, hangi amaçla kutlama alanına geleceklerini tespit edecek.

KÖLNLÜLER KATEDRALİN ETRAFINI FETHEDEDECEK

Köln Büyükşehir Belediye Başkanı Henriette Reker, önlemlerle ilgili açıklamasında, amaçlarının Köln’ü Köln yapmayı başaracağımıza inanıyorum. Köln geçen seneki yılbaşı kutlamalarında daha fazlası olan bir şehir. Vatandaşlar katedral etrafındaki alanı tekrar fethedecek” dedi.

GEÇEN YIL BİR GECEDE 650 KADIN TACİZE MARUZ KALMIŞTI

Geçtiğimiz yıl yılbaşı gecesi kutlaması esnasında yaşananlar bir sene boyunca gündemden düşmemiş, benzer olayların başka şehirlerde de yaşanması yabancı ve Müslüman karşıtlarının eline büyük bir koz vermişti. Federal Polis’in verdiği bilgiye göre 31 Aralık 2015 gecesi Almanya çapında 1200 kadın çoğu cinsel taciz olmak üzere erkeklerin saldırılarına maruz kalmış, bu saldırıların 650’si Köln’de gerçekleşmişti.

CİNSEL TACİZ OLAYLARI İLE İSLAM DÜŞMANLIĞI İVME KAZANDI

Köln’deki olayları, Kuzey Afrikalı veya Arap ülkelerinden geldikleri sanılan binden fazla erkeğin ilk önce havai fişeği frlatarak eğlenen insanları paniğe sevketmeleri ile başlamış, ardından kadınların çember içine alınarak cinsel tacize uğraması ile devam etmişti. Oldukça saldırgan, aralarında alkollü kişilerin de bulunduğu gruba 140 polis müdahale etmekte zorlanmış, birçok kadın tacizden kurtulamamıştı. Alman halkının bilinçaltına kazınan ve medyadan düşmeyen bu olay ülkedeki İslam düşmanlığının artmasında da büyük bir rol oynadı.