DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Almanya’nın ilk Türk başbakan adayı!

Almanya’nın ilk Türk başbakan adayı!

Almanya’nın ünlü komedyenlerinden Serdar Somuncu, Almanya başbakanı olmak için adaylığını koyacağını açıkları. Somuncu başbakan olursa artık parti ve seçim olmayacak.

Almanya’nın ünlü kabarecilerinden Serdar Somuncu, Almanya’nın ilk Türk başbakanı olmak için önümüzdeki aday olacağını duyurdu. ‘Wirtschaftswoche’ adlı dergideki köşesinden Alman siyasetini tiye alan komedyen şu ifadeleri kullandı: “Sevgili halkım, kemerlerinizi bağlayın! Başbakanlığa adaylığımı koyuyor ve ilk Türk kökenli başbakan olmak istiyorum. Böylelikle bu komedi bir son bulsun diyorum. Özellikle de Erdo (Erdoğan), Angie (Merkel) ve suç ortaklarının komedisi son bulsun!”

PARTİDEN ADAY OLACAK VE VERGİLERİ KALDIRACAK

Pazartesi günü ‘Parti’ partisinde politika yapmak üzere başbakan adaylığını açıklayacağını söyleyen Serdar Somuncu’nun siyasi parolası ise ‘popülist, polemikçi ve kutuplaştırıcı’ olacak.48 yaşındaki kabarecinin başbakan olarak başka vaatleri de var. Başörtüsüne ve haç işaretine genel bir yasak sözü veren Somuncu yazısında ayrıca , “Vegan hayat tarzı sürgüne yollanacak, vergiler tamamen kaldırılacak” vaadinde bulundu.Serdar Somuncu, başbakan olduğunda artık parti ve seçimlerin de olmayacağını, bunun yerine kendisinin olacağını duyurdu. Bir diğer vaadi de Türkiye ile mülteci pazarlığınına son verecek olması.Somuncu’nun siyasetçilerle kafa bulan ifadelerinin yanı sıra ciddi ifadeleri de var. Ünlü komedyen, kendi kafasındaki Almanya’da dayanışma ve birliktelikten oluşan ortak bir düşüncenin, ilke olarak da ahlaki değerlerin ve insaniliğin hakim olduğunu dile getirdi. İstanbul doğumlu Somuncu, “Almanyamız, geçmişinden ders aldı ve birikimini şimdi zamanda kullanmaya hazır” ifadesini kullandı.

PARTİ’YE BAŞBAKAN OLMAK İÇİN BAŞVURAN TEK KİŞİ SOMUNCU OLMUŞ

Parti partisi ise Somuncu’yu ciddiye almış görünüyor. Adaylık ile ilgili görüşlerini paylaşan Parti Genel Başkanı ve Avrupa milletvekili Martin Sonneborn, “Almanya İçin Alternatif (AfD) zamanlarında bir Türkü aday olarak göstermeyi doğru buluyoruz. Bu zamana kadar aday olmak için başvuran tek o. Başvurduğu için çok sevinçliyiz” dedi. Parti, Somuncu’nun 5 Kasım’da adaylığını açıklayacağını Facebook hesabından da doğruladı.

SEÇİLMESİ BU KEZ REALİST GÖRÜNMÜYOR

Ancak Somuncu’nun başbakan olması oldukça zor görünüyor. 2004 yılında hiciv dergisi Titanic’in redaktörleri tarafından kurulan bu hiciv partisi, 2013’te yüzde 0,18 oranla 78 bin oy alabildi. Parti, seçim kanunundaki bir değişiklik ile Avrupa Parlamentosu’nda bir sandalye sahibi olabildi. Parti şu an Federal Meclis’te ek mali gelir sağlamak için paranın satılmasını tartışıyor.