DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Altın Top ödülü sahibini buldu

Altın Top ödülü sahibini buldu

France Football dergisi Altın Top ödülünü bu yıl kazanan futbolcuyu açıkladı.

France Football dergisinin düzenlediği Altın Top (Ballon D’or) ödülü sahibini buldu. Ödülün kazananı haftalardır merak ediliyordu. Oylamaya Cristiano Ronaldo, Lionel Messi, Antoine Greizmann katıldı.

ÖDÜLÜN SAHİBİ RONALDO

2016 yılında Altın Top ödülü Portekizli Cristiano Ronaldo’nun oldu. 31 yaşındaki futbolcu bu ödülü 2008, 2013 ve 2014 yıllarından sonra 4.kez kazanarak Lionel Messi’nin ardından en fazla Altın Top (Ballon D’or) kazanan futbolcusu oldu. Messi’nin 5 Altın Top ödülü bulunuyor.Ödülü almasının ardından konuşan Ronaldo “Real Madrid ve milli takımdaki tüm arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.Cristiano Ronaldo bu yıla damga vurdu. Attığı goller ve Avrupa’nın kulüpler ve milli takımlar düzeyinde en büyük iki kupası olan Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Futbol Şampiyonası’nı kazanması yıldız futbolcuyu ödüle taşıdı. Ronaldo 2016 yılında rakip filelere topla 73 gol bıraktı.France Football ilk olarak 23 kişilik bir liste yayınlamıştı. İşte o liste;  Sergio Agüero (Manchester City), Gareth Bale (Real Madrid), Gianluigi Buffon(Juventus), Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Kevin De Bruyne (Manchester City), Antoine Griezmann (Atletico Madrid), Zlatan Ibrahimovic (Manchester United), Andres Iniesta (Barcelona), Toni Kroos (Real Madrid), Robert Lewandowski (Bayern Münih), Riyad Mahrez (Leicester City), Lionel Messi (Barcelona), Luka Modric (Real Madrid), Manuel Neuer (Bayern Münih), Neymar(Barcelona), Dimitri Payet (West Ham United), Paul Pogba (Manchester United), Sergio Ramos (Real Madrid), Luis Suarez (Barcelona), Jamie Vardy (Leicester City)

8 YILLIK GELENEK DEVAM ETTİ

2008 yılında Brezilyalı Kaka, Altın Top ödülünü kazanmayı başarmıştı. 2009 yılında Cristiano Ronaldo’nun ödülü kazanmasıyla bir gelenekte başlamış oldu. Bu tarihten itibaren Altın Top ödülünü sadeece dünyanın en iyi iki futbolcusu olarak gösterilen Cristiano Ronaldo ve Lionel Messi kazandı. Bu gelenek bu yıl ödülü Ronaldo’nun kazanmasıyla devam etti.

FIFA YILIN FUTBOLCUSUNU ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE AÇIKLAYACAK

1956 yılında Ballon D’or ödülünü dağıtmaya başlayan France Football ve FIFA anlaşarak ödülü birlikte dağıtmaya başlamıştı. Ödülü 2011 yılından 2015 yılına deki France Football ve FIFA tarafından ortak veriliyoru ancak anlaşmanın sonlanmasıyla iki farklı ödül dağıtılacak.FIFA, Avrupa’da Yılın Futbolcusu 9 Ocak tarihinde sahibini bulacak. Bu ödülü de Cristiano Ronaldo’nun kazanması bekleniyor.