DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Amerika’daki yangın yürekleri ağıza getirdi

Amerika’daki yangın yürekleri ağıza getirdi

Amerika’da Pazartesi günü başlayan orman yangını, ülkeyi adeta cehenneme çevirdi. Şuana kadar yangında 3 kişi hayatını kaybetti.\r\n\r\n

Amerika’da Pazartesi günü başlayan orman yangını, ülkeyi adeta cehenneme çevirdi. Şuana kadar yangında 3 kişi hayatını kaybetti.Amerika Birleşik Devletleri’nin Tennessee eyaletinde geçtiğimiz günlerde başlayan yangın 3 kişiyi hayattan kopardı. Yangın ile ilgili açıklamada bölgede bulunan 150’den fazla ev ve iş yeri ciddi anlamda zarar gördü. Tennessee Acil Durum Yönetim Ajansı, yangın bölgesinde 14 binden fazla kişinin zarar görmemesi için bulundukları yerden tahliye edildi. 3 kişinin hayatını kaybetmesinin yanı sıra onlarca kişininde yaralandığı açıklandı. Ve 11 bin 600 kişi de elektriksiz kaldı.

Amerika alev alev

Kaliforniya’daki bu yangın da en büyük zarar o bölgede bulunan 2 bin 300 dönümden fazla alanın kül olduğu açıklandı.

Amerika’da silahlı saldırı dehşeti!

Amerika’nın en bilindik üniversitelerinden biri olan Ohio Devlet Üniversitesi’nde öğrencilerin üzerine ateş açıldı. Gerçekleşen saldırıda 8 kişinin yaralandığı açıklandı.Bu sabah saatlerinde yaşanan silahlı saldırı üniversitede bulunan öğrenciler büyük bir şok yaşadı. Ohio Devlet Üniversitesinde, ilk olarak yangın alarm verildi. Daha sonrasında ise öğrencilerin üzerine ateş açıldı. Üniversitenin Fen ve mühendislik malzemelerinin bulunduğu Watts Hall kısmından yükselen silah sesleri okul yönetimi harekete geçirdi. Hemen anonsta bulunan okul yönetimi kampüste bulunanların güvenilir ve korunaklı yerlere geçmelerini istedi.Sadece anonsla kalmayan okul yönetimi sosyal medya üzerinden de yönetici ve öğrencilere seslendi. Twitter üzerinden yapılan uyarıda üniversitede eli silahlı bir saldırganın olduğu belirtildi ve “kaç, saklan ve karşı koy” şeklinde ifadeler paylaşıldı. Silahlı saldırının hemen ardından olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yaklaşık 8 kişinin yaralandığını açıkladı.

SALDIRGAN ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

abd-saldirgan-yakalandiSilahlı saldırıyı gerçekleştiren zanlı polis tarafından vurularak etkisiz hale getirildi. Saldırgan ile ilgili yapılan araştırmalar sonucu kimliği tespit edildi. Saldırganın Ohio Devlet Üniversitesi’nde  öğrenim gören Abdülrezak Ali Artan olduğu ortaya çıktı. Abdülrezak Ali Artan’ın Somali doğumlu olduğu da bildirildi. Saldırı ile ilgili yapılan araştırmalara FBI’da dahil oldu. Saldırganın kampüste bulunan polis memuru Alan Horujko tarafından etkisiz hale getirildiği belirtildi.