DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Angela Merkel, Türkiye’ye ziyarete geliyor

Angela Merkel, Türkiye’ye ziyarete geliyor

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türkiye’ye ziyarette bulunacağını söyledi. Ziyaret şubat ayının ilk haftalarında gerçekleşecek.Angela Merkel’in Türkiye’ye yapacağı ziyaret ile ilgili diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, Şubat ayının ilk haftalarında Ankara’ya çalışma ziyaretinde bulunacağı ifade edildi. Merkel’in ziyaretinde ana maddeler biri ise sığınmacı krizinin çözümü. Bunun yanı sıra terörle mücadelede iş birliği ve ekonomik konulara da

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türkiye’ye ziyarette bulunacağını söyledi. Ziyaret şubat ayının ilk haftalarında gerçekleşecek.Angela Merkel’in Türkiye’ye yapacağı ziyaret ile ilgili diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, Şubat ayının ilk haftalarında Ankara’ya çalışma ziyaretinde bulunacağı ifade edildi. Merkel’in ziyaretinde ana maddeler biri ise sığınmacı krizinin çözümü. Bunun yanı sıra terörle mücadelede iş birliği ve ekonomik konulara da değinilecek.

Angela Merkel’in birinci gündem maddesi sığınmacı krizi

Şubat ayının başında Türkiye’ye gelecek olan Almanya Başbakanı Merkel ilk olarak Başbakan Binali Yıldırım ile baş başa görüşecek. Daha sonrasında da heyetlerarası görüşmeler yapılması düşünülüyor. Merkel’in Recep Tayyip Erdoğan tarafından da kabul edilmesi bekleniyor. Almanya genelinde Eylül ayında yapılacak olan genel seçimlere dördüncü kez aday olan Merkel’in gündem maddeleri arasında sığınmacı krizi için iş birliği büyük önem taşıyor.

‘Donald Trump bizi tedirgin edemez!’

Merkel, Yeni Zelanda Başbakanı Bill English ile bir toplantı düzenledi. Toplantının ardından yaptığı basın toplantısında ise ABD’nin yeni başkanı olan Donald Trump’ın  Alman ve İngiliz gazetelerine verdiği ortak röportaj ile ilgili yöneltilen sorulara da cevap verdi. Merkel, “Avrupalılar olarak kaderimiz kendi elimizde” diyerek Trump’ın sözlerinden tedirgin olmamalarını istedi.

“Biz Avrupalıların kaderi kendi elimizdedir”

Başbakan Merkel, Donald Trump’ın uzun süredir bilinen tutumunu aktardığını ve kendisinin tutumunun da bilindiğini söyledi. Trump’ın başkanlık görevini devralmasını beklediklerini ve her konuda birlikte adım atacaklarını ifade etti. Merkel, “Biz Avrupalıların kaderi kendi elimizdedir” diyerek güçlü ekonomisi ve etkili karar yapısıyla AB’nin terörizmle mücadele, dış sınırlarının korunması ve istihdam gibi 21. yüzyılın sorunlarını aşabileceklerini vurguladı. Yaşanan terör olaylarının da küresel bir sınama olduğuna dikkat çekti. Ve bu konuyu sığınmacı konusundan ayırmak istediğini söyledi. Merkel, Suriye’deki iç savaş hakkında da  “Suriyelilerin çoğu iç savaştan dolayı, Esad’ın baskısından dolayı kendi ülkesini terk etti.” değerlendirmesinde bulundu.