DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Angela Merkel’den olay itiraf: Hata yaptık!

Angela Merkel’den olay itiraf: Hata yaptık!

Almanya Başbakanı Angela Merkel’den sığınmacılar konusunda olay itiraf geldi. Angel Merkel bu konuda geçmişte hata yaptıklarını itiraf etti.\r\n\r\n

Almanya Başbakanı Angela Merkel’den sığınmacılar konusunda olay itiraf geldi. Angel Merkel bu konuda geçmişte hata yaptıklarını itiraf etti.Almanya Başbakanı Angela Merkel kendi kendine öz eleştiri yapıp sığınmacılar sorununu uzun süre görmezden geldiği için hata yaptığını ve AB çapında bu duruma bir çözüm bulunması gerektiğini ifade etti. Almanya Başbakanı Angela Merkel, Süddeutsche Zeitung gazetesine önemli açıklamalarda bulundu. Sığınmacıların 2004-2005 yıllarında Avrupa’ya gelmeye başladığını vurgularken, o dönemde sığınmacı sorununun çözümünü İspanya ve diğer Avrupa ülkelere bıraktığını ifade etti.

Almanya Almanya kalacak

angela-merkel-itirafAngela Merkel, Almanya’nın o dönemde sığınmacıları Avrupa’da orantılı bir şekilde dağıtılmasına karşı olduğunu söyledi. İlerleyen zamanlarda Almanya’nı sorunu olan veya komşu ülkelerle işbirliğine gidilmesi gerektiğini savundu. Bunun yanı sıra AB’nin Kuzey Afrika ülkeleriyle kesinlikle sıkı bir işbirliğinde bulunmasının zorunlu olduğunun altını çizdi. Almanya’nın sığınmacı korkusuna ilişkin ise  “Almanya Almanya kalacak” diyerek endişeleri hafifletmek istedi.

Almanya Angela Merkel’i istemiyor!

Almanya’da yaklaşık üç dönemdir Başbakanlık koltuğuna oturan Angela Merkel’e kötü haber. Almanya’da yapılan bir anket sonucunda Almanların artık Merkel’i istemiyor.Almanya Başbakanı Angela Merkel eğer bu seçimlerde de başbakan seçilirse başbakanlık koltuğunda en uzun süre oturan olarak rekor kıracak. 22 kasım 2005’den bu yana koltuğunu kimseye vermedi. Angela Merkel önümüzdeki seçimlerde aday olacak mı bilinmiyor. Fakat Almanya’da yapılan bir anket sonucunda Almanların sadece yüzde 42’si Angela Merkel’i istedi. Bu anket sonucunda ise Angela Merkel’in oylarının git gide eridiği görülüyor.

ANGELA MERKEL ADAY OLACAK MI?

almanlar-merkelin-4-kez-basbakanlikAngela Merkel’in 2017 seçimlerinde aday olup olmayacağı konusunda Spiegel Dergisi’nde yer alan yazıda, Angela Merkel’in Hristiyan Sosyal Birliği’nin tutumundan dolayı adaylığını açıklamadığı bilgisi verildi. Henüz adaylıkla ilgili açıklama yapmayan Merkel 2017’nin ilk aylarında karar vereceğini belirtti.

Almanlar Merkel’in Başbakan Olmasına Karşı!

Emnid araştırma şirketi Bild am Sonntag gazetesi için bir araştırma yaptı. Yapılan anket sonucunda Almanların nerdeyse yarısı Merkel’in 4. kez Başbakan olmasına karşı çıktı. Bunun ile birlikte Angela Merkel’i tekrar Başbakanlık koltuğunda görmek isteyenlerin oranı ise sadece yüzde 42 oldu. Hristiyan Birlik Partileri arasında Merkel’i istemeyenlerin sayısı oldukça yüksek. Birlik partililerin yüzde 20’si Merkel’i yeniden başbakan olarak görmek istemezken, yüzde 70 ise, 4.kez başbakanlığa aday olmasını istiyor.