DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Angela Merkel’den övgü dolu Türkiye yorumu

Angela Merkel’den övgü dolu Türkiye yorumu

15 Temmuz gecesi meydana gelen darbe girişimini Türkiye’yi resmen ayağa kaldırdı. Almanya Başbakanı Angela Merkel ise darbe girişimindeki Türkiye’nin tutumunu örnek bir hareket olarak yorumladı.\r\n\r\n

15 Temmuz gecesi meydana gelen darbe girişimini Türkiye’yi resmen ayağa kaldırdı. Almanya Başbakanı Angela Merkel ise darbe girişimindeki Türkiye’nin tutumunu örnek bir hareket olarak yorumladı ve övgü dolu sözlerle bahsettiAlmanya Başbakanı Angela Merkel, Federal Basın Evi’nde düzenlenen toplantıya katıldı. Angela Merkel toplantıda Türkiye’nin son günlerde yaşadığı olayları önemle takip ettiğinin vurguladı. Almanya Başbakanı Angela Merkel, “Elbette bir darbe girişimi olduğunda bir ülkenin darbecilere karşı hukuk devletinin tüm araçlarıyla üzerine gitmesi doğru ve önemlidir.” dedi.Angela Merkel, Federal Basın Evi’nde düzenlenen toplantıda kendisine yöneltilen soruları cevapladı. Merkel’e yöneltilen bir önemli soru da Erdoğan ile bir görüşme yapıp yapmayacağı oldu. Bu sorunun üzerine Merkel, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Eylül’de G20 zirvesinde bir araya geleceklerini belirtti.

“Terörizmle mücadele konusunda Türkiye önemli bir ülkedir”

merkelAlmanya Başbakanı Angela Merkel, 15 Temmuz’da gerçekleşen darbe girişimi ile ilgili “Terörizmle mücadele konusunda Türkiye önemli bir ülkedir. Sığınmacıların bakımı konusunda Türkiye örnek olacak şeyler yaptı. Türkiye’de 3 milyon sığınmacıdan konuşuyoruz.” açıklamasında bulundu. Türkiye-Suriye sınırı için ise Almanya’da yeni sınıfların ve kurumların oluşturulmasında sınamalarla karşı karşıya kaldıklarını vurguladı. Ve Türkiye-Suriye sınırında önemli şeylerin yapıldığını gördüğünün altını çizdi.Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geldiklerinde terör konusunu çok kez ele aldıklarını ifade eden Angela Merkel, “PKK’nın bizde yasak olduğunu ve terör örgütü olarak sınıflandırıldığını söyledim. Her dosyayı takip ediyoruz.” dedi. Fakat bu konunun Almanya’daki hukuk devleti sürecine bağlı olduğunu belirtirken “Burada hukuk devleti ilkelerini takip etmemiz lazım. Bu, Türkiye ile birlikte PKK ile mücadele etmiyoruz anlamına gelmiyor. Aksine mücadeleyi yapıyoruz. Başka suçların yapıldığına ilişkin eğilimler ve kanıtlar varsa elbette Türkiye ile yakın bir şekilde çalışacağız” yorumunda bulundu.