DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Angela Merkel’den Türk Kökenlilere çağrı

Angela Merkel’den Türk Kökenlilere çağrı

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Almanya’da yaşayan Türk kökenlilere sadakatli olmaları konusunda çağrıda bulundu.\r\n\r\n

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Almanya’da yaşayan Türk kökenlilere sadakatli olmaları konusunda çağrıda bulundu.Almanya Başbakanı Angela Merkel, Ruhr Nachrichten gazetesine yaptığı açıklamada Türk kökenlilerin Almanya’ya sadık olmalarını istediğinin vurgusunu yaptı. Bunun yanı sıra Alman hükümetininde onların endişelerini gidermeye çalıştığını ifade etti. Merkel, bu isteğe ”Almanya’da uzun süredir yaşayan Türk kökenlilerden beklentimiz, ülkemize yüksek düzeyli bir bağlılık oluşturmaları” sözleriyle açıklık getirdi.

“Türkiye’deki sorunları Almanya’ya taşımayın!”

angela-merkel-cagriAlmanya Devlet Başkanı Angela Merkel, Almanya’da yaşayan Türklere sadakat çağrısı yaparken diğer önemli konulara da değindi. Türkiye’de yaşanan sıkıntıları ve sorunları Almanya’ya taşımamalarını istedi. Türkiye’de yaşanan sorunlar ile ilgili Almanya’da herhangi bir tatsızlık çıkarmamları ve Almanya’ya karşı sadakatli olmaları konusunda uyardı. Angela Merkel, ”Fikir ve gösteri özgürlüğü, Almanya’da yaşayan herkes için geçerli, ancak herkes görüş farklılıklarını barışçıl bir yolla dile getirmeli” şeklinde konuştu.Angela Merkel’in bu tutumundan 15 gecesi düzenlenen darbe girişimi sonrası Köln’de yapılan “Darbeye karşı demokrasi” mitingine katılan Türklere yönelik getirilen eleştirilere destek verdiği anlaşılıyor.