DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Arda Turan o rekoru kırmayı başardı

Arda Turan o rekoru kırmayı başardı

Barcelona’nın kendi evinde Las Palmas ile oynadığı La Liga 18.hafta müsabakası rekora sahne oldu. Milli futbolcunun müsabakada takımı adına attığı golle birlikte bu sezonki 12.golünü kaydetti. Bu gol Arda Turan için bir rekor anlamına geliyordu.La Liga’nın 18.haftasında Barcelona, Las Palmas ile karşı karşıya geldi. Katalanlar müsabakayı 5-0 kazandı. Müsabakanın gollerini Luis Suarez(2), Lionel Messi, Arda

Barcelona’nın kendi evinde Las Palmas ile oynadığı La Liga 18.hafta müsabakası rekora sahne oldu. Milli futbolcunun müsabakada takımı adına attığı golle birlikte bu sezonki 12.golünü kaydetti. Bu gol Arda Turan için bir rekor anlamına geliyordu.La Liga’nın 18.haftasında Barcelona, Las Palmas ile karşı karşıya geldi. Katalanlar müsabakayı 5-0 kazandı. Müsabakanın gollerini Luis Suarez(2), Lionel Messi, Arda Turan ve Aleix Vidal kaydetti.

ARDA TURAN’DAN REKOR

59.dakikada milli futbolcu Arda Turan takımının 4.golünü rakip ağlara gönderdi. Bu golle birlikte Arda bu sezon 12.kez gol atma başarısı gösterdi. Bu gol Arda için tek bir anlama geliyordu o da kariyer rekor. Galatasaray’da 08/09 ve 09/10 sezonlarını 11 golle tamamlayan oyuncu bu sezon daha şimdiden 12 gol atarak 7 yıllık kariyer rekorunu geride bırakmayı başardı.

BARCELONA’NIN EN GOLCÜ 3.FUTBOLCUSU

Milli futbolcu ayrıca takımın gol yükünü çeken futbolculardan biri. 27 gollü Lionel Messi ve 19 gollü Luis Suarez’in ardından takımına 12 golle katkı sağlayan Arda, en golcü 3.isim konumunda. İlk sezonunda büyük eleştriler alan Arda Turan ikinci sezonundaki performansıyla Katalan taraftarının gönlünde taht kurmayı başardı.

BİR REKOR DA MESSİ’DEN

Gecenin tek rekortmeni Arda Turan değil. Rekorların adamı olarak gösterilen Lionel Messi bu sözün hakkını verdi ve geceyi bir rekorla tamamladı. Las Palmas filelerine bir gol bırakan Lionel Messi, İspanya 1.Futbol Ligi yani La Liga’da gol attığı takım sayısını 35’e yükseltti. Bu maçın öncesinde rekorun tek sahibi Real Madrid’in efsane ismi Raul Gonzalez’di. Ancak Lionel Messi attığı bu golle Raul Gonzalez’in rekoruna ortak oldu. Golcü oyuncu Raul bu rekoru 1994 ve 2010 yılları arasında kırmıştı.Arjantin’li yıldız oyuncu kariyerinin kalan döneminde gol atamadığı bir La Liga ekibine gol atmayı başarırsa rekoru tek başına göğüslenecek.Lionel Messi bu durumlara hiç de yabancı değil. Öyle ki Barcelona formasıyla kırılmadı rekor bırakmadı. La Liga’da şu ana dek attığı 326 golle ligin en çok gol atan, 156 asistle en çok asist yapan ve bir sezonda attığı 50 golle bir sezonda en çok gol atan futbolcusu konumunda.