DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Avrupa’da yaşayan Türklere çeyiz yardımı!

Avrupa’da yaşayan Türklere çeyiz yardımı!

Yurtdışında yaşayan Türklere çeyiz yardımı yapılacak. ‘Çeyiz Hesabı’ uygulaması ile çok kısa sürede bankalarda 17 milyon lira birikti.16 Aralık 2015 yılında yürürlüğe giren Çeyiz Hesabı ile Devlet Katkısına İlişkin Yönetmelik kısa sürede yüksek rakamlara ulaştı. Bu yönetmeliğin yürürlüğe girmesi ile birikim yapıp rahat etmek isteyen ve 24 yaşının altında bulunan çocukların aileleri de çeyiz hesabı uygulamasında hesap açtırabildi.

Yurtdışında yaşayan Türklere çeyiz yardımı yapılacak. ‘Çeyiz Hesabı’ uygulaması ile çok kısa sürede bankalarda 17 milyon lira birikti.16 Aralık 2015 yılında yürürlüğe giren Çeyiz Hesabı ile Devlet Katkısına İlişkin Yönetmelik kısa sürede yüksek rakamlara ulaştı. Bu yönetmeliğin yürürlüğe girmesi ile birikim yapıp rahat etmek isteyen ve 24 yaşının altında bulunan çocukların aileleri de çeyiz hesabı uygulamasında hesap açtırabildi. Uygulama tamamen 18 Nisan 2016’da başladı.Yürürlüğe giren ‘Çeyiz Hesabı’ uygulaması parasızlık nedeni ile evlenemeyen maddi açıdan sıkıntı çeken evlilik arefesindeki tüm vatandaşların dikkatini çekti. Gençler tarafından yoğun ilgi gördü. ‘Çeyiz Hesabı’ hem birikim yapmak hemde devlet katkısından yararlanmak için umut kapısı oldu. Evlenecek çiftlerin oldukça dikkatini çeken uygulamaya hemen başvurular yapıldı. Bakanlığın verdiği verilere göre uygulamanın yürürlüğe girdiğinden bu yana tam 23 bin 940 kişi müracaat etti. Müracaat eden 23 bin 940 kişinin 14 bankada açtığı hesaplarda biriken para miktarı ise  16 milyon 767 bin 980 lira 25 kuruş oldu.

ÇEYİZ  HESABI UYGULAMASINDAN KİMLER YARARLANACAK?

  • Türk vatandaşı veya mavi kart sahibi
  • 27 yaşından önce ilk evliliğini yapacaklar
  • Türkiye’de ikamet şartı olmadığı için yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları da çeyiz yardımı alabilecek.
  • Sisteme dahil olmak için ise Türkiye’de kurulu mevduat veya katılım bankalarında çeyiz hesabı açtırılması zorunlu olacak.
  • Uygulamadan yararlanmak isteyenlerin öncelikle Türk vatandaşı olması ve Türkiye’deki bir bankada hesap açtırması gerekiyor.
  • Uygulamadan faydalanabilmek için 3 yıl düzenli ödeme yapma şartı var
  • Hesaba aylık en az 100, en fazla ise bin lira yatırılabiliyor.