DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Aydan Özoğuz: Mülteci gençleri eğitmeden suç engellenemez

Aydan Özoğuz: Mülteci gençleri eğitmeden suç engellenemez

Almanya Göç, Entegrasyon ve Mülteciler Sorumlusu Aydan Özoğuz, genç mültecilerin sağda solda dolaşarak suça karışmalarını önlemek için başta eğitim olmak üzere mültecilere has teşvik programları istedi. Özoğuz, aksi takdirde suç olaylarının önüne geçilemeyeceği uyarısında bulundu.

Almanya’nın entegrasyon, göçmen ve mülteci sorumlusu Aydan Özoğuz, genç mültecilerin daha güçlü bir şekilde teşvik edilmesini istedi. Bir grup mülteci genci başkent Berlin’deki bir metro istasyonunda uyuyan bir evsizi yakmak istemesinden sonra konuşan Özoğuz, genç insanların hızlı bir şekilde kendilerine özel teşvik programlarından faydalanmasının ve eğitim önlemleri sayesinde meşgul olmasının doğru olacağına değindi. Özoğuz’a göre gençlerin sağda solda zaman kaybetmek yerine bu gibi programlara ihtiyaç duyduğunu dile getirdi.

AYDAN ÖZOĞUZ: OLAY KORKUNÇ VE AFFEDİLEMEZ

Federal Göç, Entegrasyon ve Mülteciler Sorumlusu, altısı Suriyeli, biri Libyalı mülteci gençleirn 37 yaşındaki evsiz adamı uyuduğu bank üzerinde yakmaya çalışmasını ise korkunç ve affedilemez bir suç olarak değerlendirdi. Bununla birlikte Özoğuz, bu gibi suçların hiçbir mülteciye ülkede kök salması için yardım edillmediği takdirde engellenemeyeceğini de ekledi. Özoğuz, “Topluma katılmaları için elimizden ne geliyorsa birlikte yapmalıyız” ifadesini kullandı.

ALMANYA’DA UMDUĞUNU BULAMAYAN CANI SIKKIN GENÇLER SUÇA EĞİLİMLİ

Alman Dedektifler Birliği (BDK) Başkanı Andre Schulz da genç mültecilerin işlediği suçun öncelikle perspektifsizlikten kaynaklandığını söyledi. Schulz, “Birçok genç mülteci burada daha iyi bir hayatının olacağını umuyordu. Ancak yasal olarak çalışmaları ve topluma katılmaları için çok az imkana sahipler” ifadesini kullandı. Schulz’a göre Almanya’ya sığınmak için gelen gençlerin çoğunun aile bağları kopuk ve aile birleşimi oldukça zor. Schutz, bunun bir sonucu olarak gençlerin canının sıkıldığını ve suça karışma risklerinin arttığını anlattı.Berlin halkını dehşete düşüren olay bundan birkaç gün önce göçmenlerin yoğun olarak yaşadığı Neukölln ile Kreuzberg semtlerinin sınırında bulunan metro istasyonunda meydana geldi. Elbisesi yakılan evsiz, olay yerindeki yolcular tarafından kurtarıldı. Altı Suriyeli genç ise metro içindeki görüntüleri medyada çıkınca polise teslim oldu. Libyalı genci ise polis yakaladı. Yaşları 15 ila 21 arasında değişen gençler cinayet masası tarafından sorguya çekildi.

EVSİZERİN DAHA İYİ KORUNMASI İSTENİYOR

Gençler adam öldürmeye teşebbüsle suçlanıyor. Olay yerinde bulunduklarını itiraf eden gençler, evsiz adamı yakma teşebbüsü ile ilgili birbirinden farklı ifadelerde bulundu. Olayın asıl faili olarak 21 yaşındaki bir Suriyeli genç görülüyor.Olaydan sonra kış aylarında sokakta donmamak için metro istasyonlarında geceleyen evsizlerin daha iyi korunması isteniyor.