DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Balık pişirmenin püf noktaları

Balık pişirmenin püf noktaları

Balık, omega 3 ve protein deposu olduğundan uzmanlara göre haftada en az 2-3 kez tüketilmesi gereken bir besin. Sağlıklı bir beslenme için balık olmazsa olmaz. Hazırlığı biraz zahmetli gelse de, balık pişirmenin püf noktaları uygulandığında işiniz gayet kolay. Aynı zamanda balık ne kadar özenle pişirilirse, bir o kadar da lezzetli oluyor ve balık yemesi bir

Balık, omega 3 ve protein deposu olduğundan uzmanlara göre haftada en az 2-3 kez tüketilmesi gereken bir besin. Sağlıklı bir beslenme için balık olmazsa olmaz. Hazırlığı biraz zahmetli gelse de, balık pişirmenin püf noktaları uygulandığında işiniz gayet kolay. Aynı zamanda balık ne kadar özenle pişirilirse, bir o kadar da lezzetli oluyor ve balık yemesi bir zevke dönüşüyor. Evet kısaca evde balık keyfi yapmak için bazı püf noktalarına dikkat etmek lezzetli balıklar pişirmek için yeterli.

Balık pişirmenin püf noktaları nelerdir?

*Balığın lezzetli olmasının ilk şartı balığın taze olmasıdır. Balık mevsimine göre seçilip pişirileceği gün alınmalı ve o şekilde tüketilmelidir.*Balık yedikten sonra, kokusunun eve sinmesinden dolayı pişman olmamak için, fırınınızın içerisine bir kapla vanilya koyduğunuzda balık kokusunu önleyebilirsiniz.*Balığı kızartma olarak yemek istiyorsanız eğer, büyük balıkları dilim dilim küçük balıkları da bütün halinde kızartmanız gerekir.*Balık ızgara yapacaksanız pişireceğiniz balığa 2 saat önceden zeytinyağı sürebilir, içine defneyaprağı, sarımsak ve tuz da ilave ederek balığınızı daha lezzetli hale getirebilirsiniz. Ayrıca balığınızı ızgarada pişirirken arada bir üzerlerine fırça ile yağ sürdüğünüzde nar gibi kızarmasını sağlayabilirsiniz.*Fırında balık pişirirken daha iyi ve daha çabuk pişmesi için balığın her iki tarafına da bıçakla çizik atmanız iyi olacaktır. Böylece balıklarınızın içi de dışı da daha hızlı pişer.*Buğulama yapmak istiyorsanız eğer tavaya az miktarda su, sıvı yağ veya tereyağı ilave edin ve ocağın ateşini de yükseltin. Böylece buğulama yapacağınız balıklarınızı daha lezzetli hale getirebilirsiniz. Balıklarınızın üzerine isteğe göre tat vermesi için, biraz tuz ve karabiber de ekleyebilirsiniz.*Dondurucudan çıkartarak tüketeceğiniz balığınızın daha lezzetli olması için, balığı bir süre sirkeli suda bekletip derisinin daha parlak ve gergin hale gelmesini sağlayabilirsiniz*Balıklarınızı pişirmeden önce üzerlerindeki fazla suyu almak gerekir Bunun için balıkları temiz bir bez veya kağıt havluda ovalayıp üzerindeki fazla suyu alabilirsiniz.*Balığın üzerindeki pulları temizlemek için balığınızı ıslattıktan sonra bu işlemi yapmanız, size çok daha kolay gelecektir.