DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Barrack Obama: “İngiltere’nin kararına saygılıyız’

Barrack Obama: “İngiltere’nin kararına saygılıyız’

İngiltere seçmeni ‘AB’den çıkma’ kararı için referanduma gitti. ABD Başkanı Barrack Obama’dan sonuç hakkında ilk yorum geldi.

Avrupa Birliği’nden çıkmak isteyen İngiltere referanduma gitti. Referandumda Avrupa Birliği’nden (AB) çıkmak isteyen seçmen yüzdesi belli oldu. Seçmenlerin %52’si Avrupa Birliği’ne ‘hayır’ dedi.ABD Başkanı Barrack Obama’dan İngiltere’nin AB’den ayrılma kararına ilk yorum geldi.

Obama: İlişkimiz kalıcı

“İngiltere halkı kararını verdi ve biz onların kararına saygı duyuyoruz.” ifadesini kullanan Obama, ABD ile İngiltere arasındaki ilişkiyi “özel” olarak tanımladı.

ABD ve İlgiltere arasındaki ilişkinin kalıcı olduğunu vurgulayan Obama, İngiltere’nin NATO’daki üyeliğinin, ABD’nin dış, güvenlik ve ekonomik politikaları için önemli temel taşı olmayı sürdürdüğünü kaydetti.

AB’nin de kıta üzerinde ve ötesinde istikrarın geliştirilmesi, ekonomik büyümenin canlandırılması ve demokratik değerlerin yayılması konusundaki rolüne dikkati çeken Obama, İngiltere ve AB’nin, “ABD’nin değişmez partnerleri olmayı sürdüreceğini” vurguladı.