DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Başörtülü diye stajına son verildi

Başörtülü diye stajına son verildi

Almanya’da staj yapan 48 yaşlarındaki kadın başörtüsü ile çalışmak isteyince görevine son verildi. Almanya yaşanan bu olayla şoka uğradı.\r\n\r\n

Almanya’da staj yapan 48 yaşlarındaki kadın başörtülü diye belediyedeki görevine son verildi. Almanya yaşanan bu olayla şoka uğradı.Belediye Başkanı Elisabeth Herzog von der Heide, yanında çalışmak isteyen 48 yaşındaki Filistinli kadının işine son verdi. İşe başladığı gün başörtüsünün çıkarılması istendi fakat kadın başörtüsünü çıkarmak istemedi. İlk iş gününün sonunda da görevine son verildi.Stajerin işine son vermesinin ardından açıklama yapan Belediye Başkanı Elisabeth Herzog von der Heide, “bir dairenin dışarıya ve içeriye dönük tarafsız görünmesi” gerektiğini ifade etti ve bu sebepten dolayı işine son verdiğini açıkladı. Ve başörtüsünün tarafsızlığı ihlal ettiğini savunarak belediye duvarlarında da haçın asılmadığına vurgu yaptı.

Stajyer’den ilk açıklama

satjyerBelediye binasına stajyer olarak giren kadın yaşadığı bu olay karşısında şaşkınlığını gizleyemedi. 48 yaşındaki kadın belediyeye sığınmacılar ile ilgili bir proje için 6 haftalık bir süre ile işe başladığını ifade etti. Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) Parti Brandenburg Eyalet Meclisi milletvekili Sven Petke, Elisabeth Herzog von der Heide’nin bu kararını eleştirerek  “Bunun bir yasal dayanağı yok” şeklinde tepkisini gösterdi.