DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Başörtülü polisler için flaş gelişme

Başörtülü polisler için flaş gelişme

Başörtülü polisler için yeni bir değişiklik yapıldı. Emniyet Hizmetleri Sınıfı Mensupları Kıyafet Yönetmeliği’nde değişikliğe gitti.

Başörtülü polisler için yeni bir değişiklik yapıldı. Emniyet Hizmetleri Sınıfı Mensupları Kıyafet Yönetmeliği’nde değişikliğe gitti.Kıyafet Yönetmeliği’nde yapılan değişiklik Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Değişiklik kapsamında polisler artık başörtü kullanabilecek ve bu şekilde göreve gidebilecekler. Yönetmeliğin 5’inci maddesinin 1. fıkrasının (i) bendindeki  “Resmi kıyafetle birlikte kıyafetin içerisine” ibaresi, “Bayanların şapka, kep veya örgü bere altında yüzünü kapatmayacak şekilde başlarına taktıkları üniforma rengindeki desensiz giysiler hariç, resmi kıyafetin içerisine” ile değiştirildi.

POLİSLERE BAŞÖRTÜ SERBESTLİĞİ

basortu-polisUygulanacak olan bu yasa ile (i) bendinin ilk cümlesi “Bayanların şapka, kep veya örgü bere altında yüzünü kapatmayacak şekilde başlarına taktıkları üniforma rengindeki desensiz giysiler hariç, resmi kıyafetin içerisine dışarıdan görülebilecek şekilde sivil kazak, yelek ve benzeri giyecekler giyilemez” şeklinde değiştirildi. Bunun yanı sıra yönetmeliğin 36. maddesindeki “Bu yönetmelik hükümlerini Emniyet Genel Müdürlüğünün bağlı olduğu Bakan yürütür” ifadesi de “Bu Yönetmelik hükümlerini İçişleri Bakanı yürütür” şeklinde değiştirildi.