DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Belçika’da ulaşım seferleri durdu

Belçika’da ulaşım seferleri durdu

Belçika’da sendikaların birleşerek çıktıkları grev kenti durma noktasına getirdi. Belçika’da bütün ulaşım seferleri durdu.\r\n\r\n

Belçika’da sendikaların birleşerek çıktıkları grev kenti durma noktasına getirdi. Belçika’da bütün ulaşım seferleri durdu.Emeklilik yaşının 67’ye çıkarılması tüm çalışanları çileden çıkardı. Hükümetin verdiği kemer sıkma kararları karşısında tüm sendikalar bir oldu. Alınan kararlara tepkili olan tüm sendikalar anlaşarak birlikte greve çıktılar. Ülke genelinde yapılan grev yaşamı durma noktasına getirdi.

Belçika’da ulaşım durdu

belcika-grevBelçika’nın tüm yerlerini saran grev ulaşımı durma noktasına getirdi. Ülkede tren, metro, tramway, otobüs seferleri durdu. Diğer vatandaşlar ise bu durumdan olduğundan fazla etkilendi. Grevin sebebi ise emeklilik yaşının 67’ye çıkması ve ülke genelinden uygulanacak kemer sıkma politikalarının başlaması olarak açıklandı. Ve hükümetin aldığı bu kararlara karşı çıkan çalışan ve işçiler greve gitme kararı aldı.Grev kapsamında sokağa dökülen kalabalık   “Biz Bu Gün Bir Şeyler Yapmazsak Geleceğin, Gençleri Köle Olacak” sloganları ile sokakları inlettiler. Greve katılan insanların sayısı ise yaklaşık 70.000 kişi civarındaydı.