DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Beşiktaş, Ryan Babel’i kadrosuna katmak üzere

Beşiktaş, Ryan Babel’i kadrosuna katmak üzere

Beşiktaş, Ryan Babel’i transfer etmeye çok yaklaştı.

Türkiye’deki şampiyonluk yarışı veren Beşiktaş eksiklerini kapatmak için transfer arasını bekliyor. Sol kanatta görev yapan Hollandalı Ryan Babel, Beşiktaş’ın en büyük hedefi olarak görünüyor.NTV Spor’un hazırladığı haberde Beşiktaş’ın 31 yaşındaki Ryan Babel için 2.5 milyon avroluk bir kontrat önerdiği ve Babel’in de bu teklifi kabul ettiği paylaşıldı.

Bonservis ücreti ödenmeyecek

Son aşamaya kadar getirilen transfer için son kararın verilmesi bekleniyor. Son kararın verilmesiyle transferin bitmesi bekleniyor. 31 Aralık tarihinde takımıyla sözleşmesi sona erecek Babel için Deportivo’ya bonservis ödenmesi söz konusu değil.

Ryan Babel yılda ne kadar kazanacak?

Beşiktaş’ın transfer etmek üzere olduğu Babel bu sezonun ikinci yarısında 750 milyon avro kazanacak. Hollandalı yıldız için diğer 2 sezondaysa yıllık 1.7 milyon avro ödenecek.

Süper Lig’e yabancı değil

Babel, Türk futboluna fazla uzak olmayan bir isim. Zira Kasımpaşa büyük bir sürprize imza atarak yıldız futbolcuyu transfer etmişti. Babel, 2013 yılında transfer olduğu Kasımpaşa’dan 2015 yılında Al Ain’e transfer olarak ayrılmıştı.

Sezon başından bu yana Deportivo’da top koşturuyor

Yeni sezona La Liga ekibi Deportivo La Coruna’da başlayan Babel, 11 La Liga mücadelesinde forma giydi. Hollandalı futbolcu sahada kaldığı 560 dakikada 4 gol attı ve 1 asist yaptı. Takımıyla yarım sezonluk bir anlaşma yapan Babel’in sözleşmesi 31 Aralık tarihinde son bulacak.

Ryan Babel kimdir?

Surinam asıllı bir Hollandalı olan Ryan Guno Babel 19 Aralık 1986 tarihinde Amsterdam’da dünyaya gözlerini açtı.Çocukluğunda SV Diemens ve ASV Fortius gibi bölgesel altyapı ekiplerinde forma giyen Babel, 1998 yılında Hollanda’nın köklü ekibi Ajax’ın altyapı takımına katıldı ve 2004 yılında A takıma yükseldi.Ajax ile 3 sezon geçiren oyuncu 2007 yılında ilk transferini gerçekleştirdi. Liverpol, Babel için 17 milyon avro ödeyerek kadrosuna katmıştı.Her ne kadar yüksek bir bonservis ücreti ödenmiş olsada Babel asla istenilen seviyeye çıkamadı. Yuvadan ayrı geçirdiği 4 yılın ardından tekrar Ajax’a transfer oldu. İkinci Ajax macerası fazla uzun sürmedi. Ajax oyuncusunu bir sezonun ardından elinde çıkardı.Ryan Babel, 2011 yılında Alman ekibi Hoffenheim’a transfer oldu. Hoffenheim’da geçirdiği bir sezon sonrası Babel’in yolu Türkiye’ye düştü.Kasımpaşa’da 2 yıl geçiren Babel bu süreçte oldukça iyi bir grafik çizdi.Daha sonra takımdan ayrılan Babel, Al Ain ve Deporivo’da kısa bir dönem forma giydi.