DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson Türkiye’ye geldi

İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson Türkiye’ye geldi

İngiltere Dışişleri Bakanı Boris, Türkiye’ye geldi. Boris Johnson, Gaziantep’te Suriyeli sığınmacıların yaşadığı konteynerden yapılan kenti ziyarette bulundu.\r\n\r\n

İngiltere Dışişleri Bakanı Boris, Türkiye’ye geldi. Boris Johnson, Gaziantep’te Suriyeli sığınmacıların yaşadığı konteynerden yapılan kenti ziyarette bulundu.İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson, Suriyelilerin barındığı konteyner kenti ziyarete gitti. Johnson ile birlikte ziyarette gelenleri Kaymakam Harun Sarıfakıoğulları ve AFAD İl Müdürü Adil Şiraz karşıladı.

Boris Johnson incelemede bulunuyor

boris_johnsonKonteyner kenti ziyaretin ardından sağlık merkezine geçti. Sağlık merkezinde hastalar ve yetkililerle görüştü. Son olarak İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson, bölgede bulunan anaokulu, ilkokul ve sosyal tesislerde incelemelerde bulunması düşünülüyor. İngiltere Dışişleri Bakanına İngiltere’nin Türkiye Büyükelçiliğinden görevliler eşlik etti.

Yeni Dışişleri Bakanı Boris Johnson

Yeni Başbakan Theresa May, hükümeti kurmaya başladı. Dışişleri Bakanı olarak Boris Johnson getirildi. İngiltere’nin Ab’den ayrılma sürecine Boris Johnson bakacak.Bu sabah saatlerinde Kraliçe 2. Elizabeth’e istifasının sunan David Cameron’un ardından yeni Başbakan Theresa May oldu. Resmi olarak Başbakanlığı açıklanan Theresa May, ilk iş olarak yeni bakanlar kurulunu açıkladı. Referandum sonrası AB’den ayrılma kararı alan İngiltere’nin bu işlerine bakacak olan Dışişleri Bakanlığına Boris Johnson getirildi. Boris Johnson, referandumda ise AB’den ayrılmak isteyenlerin yanında yer almıştı. Avrupalı politikacılar ise Boris Johnson’un Dışişleri Bakanı olarak seçilmesinden endişeli.

Brexit yanlıları yeni kabinede yer aldı

AB’den ayrılma yanlısı olan bir diğer isim Muhafazakar Parti milletvekili David Davis de yetkili bakan olarak yeni kabine yer aldı. Hazine Bakanı olarak ise Eski Dışişleri Bakanı Philip Hammond getirildi. David Cameron’un kabinesinde bulunan Maliye Bakanı George Osborne’nin yeni kabinede yer almadığı dikkatleri çekti.

Yeni Başbakan Theresa May’in ilk konuşması

theresa-mayYeni Başbakanlık koltuğuna geçen Theresa May, “sosyal adalet için mücadele edeceğini ve İngiltere’nin daha iyi duruma gelmesi için çalışacağını” sözleriyle ilk konuşmasını yaptı. Theresa May, Margaret Thatcher’in ardından seçilen ilk kadın başbakan oldu.

Angela Merkel, Theresa May’e başarılar diledi

Boris Johnson’un Dışişleri Bakanı seçilmesi Avrupa ülkeleri tarafından endişe ve korku ile karşılandı. Alman Sosyal Demokrat Parti (SPD) Genel Başkan Yardımcısı Ralf Stegner, Johnson’u  “fevkalade diplomatik vasıflara haiz olmadığını” olarak nitelendirdi. Ve son olarak da Alman Yeşiller Partisi de Johnson’un AB’den ayrılma sürecinde bir engel olabileceğini savundu. Almanya Başbakanı Angela Merkel, yeni başbakan Theresa May’ı telefon ile arayarak tebrik edip, başarılar diledi.