DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Bu botu giyenler karda gamalı haç izi bırakıyor

Bu botu giyenler karda gamalı haç izi bırakıyor

Avrupa’da satılan bir botu giyenler ardında nazizmin ayak izlerini bırakıyor. Botu üreten şirket, şikayet üzerine tabanında gamalı haç sembolü olan botu piyasadan geri çekti. Haç sembolünün neden iz olarak kullanıldığı ise muamma. Avrupa’da ufak bir kalite sorunundan dolayı çok miktarda ürünün üretici firma tarafından geri çağırılması bilinen bir uygulama. Ancak Polar-Fox botları kalitesinde bir sorun

Avrupa’da satılan bir botu giyenler ardında nazizmin ayak izlerini bırakıyor. Botu üreten şirket, şikayet üzerine tabanında gamalı haç sembolü olan botu piyasadan geri çekti. Haç sembolünün neden iz olarak kullanıldığı ise muamma.

Avrupa’da ufak bir kalite sorunundan dolayı çok miktarda ürünün üretici firma tarafından geri çağırılması bilinen bir uygulama. Ancak Polar-Fox botları kalitesinde bir sorun olmamasına rağmen üretici firma büyük bir problemle karşı karşıya.Bot, aslında bir iş ayakkabısı ve ‘askeri bot’ tanıtımı ile satılıyor, sıcak tutuyor ve derisi de kaliteli olduğu için uzun ömürlü. Aynı zamanda rahat ve dikişleri de sağlam. Ne var ki, bu botu alanlar, bir botta aranan en önemli özelliklerin bunlar olmadığını görmüş oldular.  Botu alırken tabanına bakmaya gerek duymayan müşterilerin kötü sürprizle karşılaşmaları için kara basmaları gerekliydi.

GAMALI HAÇ KARA BASMADAN TAM BELLİ OLMUYOR

Kara basan müşterilerden biri sonucu internet üzerinden yaptığı paylaşımla herkese göstermiş. FRSHFSHFCKR kullanıcı adını kullanan müşteri iki resim paylaşmış. Bunlardan biri botun tabanına ait ve ilk bakışta çok sayıdaki girinti çıkıntıdan dolayı bir anormallik görünmüyor. Fakat ikinci resimde botun kar üzerinde bıraktığı iz daha ilk bakışta kendini ele veriyor. Bot, gayet net seçilebilen yedi gamalı haç izini karın üzerine bırakıyor.

BOT AMAZON’DA 40 DOLAR’A SATILIYORDU

Polar Fox’un JAMES MPX808571F adlı bu botu Amazon tarafından 40 Dolar’a satılıyor. Botun tanıtımında biraz büyük geldiği ve bu yüzden bir numara küçük bot sipariş etmenin daha yararlı olacağı tavsiye ediliyor. Sergilenen resimler arasında botun tabanına ait resim de var. Ancak tabandaki gamalı haç daha ziyade bir yel değirmenini andırıyor. Asıl istenmeyen sonuç kara basınca ortaya çıkıyor.

ŞİRKETE GÖRE KASIT YOK, AMA DİZAYNCININ NİYETİ BELLİ DEĞİL

Bot, merkezi Kaliforniya’da bulunan Conal International Trading Inc tarafından 2015 yılından bu yana üretiliyor. Firma tartışmaların artması üzerine ürünü geri çekme kararı almış. Bugüne kadar bu problemin farkına varmadığı açıklamasında bulunan şirket, sembollerin kasıtlı olarak botun tabanına işlenmediğini iddia ediyor. Şirkete göre sadece bir dizayn hatası söz konusu.Bununla birlikte dizayncının hangi düşünce ile bu sembolü kullandığı ise hala muamma. Dizayncı bir nazi olabileceği gibi bir Hindu veya Budist de olabilir. Uzakdoğu dinlerinde bu sembol Batı ülkelerin tam aksine esenliği temsil ediyor.