DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Bu haberi okumadan eski kotlarınızı sakın çöpe atmayın!

Bu haberi okumadan eski kotlarınızı sakın çöpe atmayın!

Günümüzün en çok tercih edilen kıyafeti kotlardır kuşkusuz. Ev halkının kadınıyla erkeğiyle her bireyinin gardroplarında mutlaka bir ya da daha fazla kot bulunur. Bu kadar çok tercih edilen kotlar da haliyle kullanılma sıklığına bağlı olarak çabuk eskirler. Siz de bizim gibi eskiyen kıyafetlerinizi atmak yerine değerlendirmekten yanaysanız “ Eskiyen kottan neler yapılır? ” merak ediyorsunuzdur.

Günümüzün en çok tercih edilen kıyafeti kotlardır kuşkusuz. Ev halkının kadınıyla erkeğiyle her bireyinin gardroplarında mutlaka bir ya da daha fazla kot bulunur. Bu kadar çok tercih edilen kotlar da haliyle kullanılma sıklığına bağlı olarak çabuk eskirler. Siz de bizim gibi eskiyen kıyafetlerinizi atmak yerine değerlendirmekten yanaysanız “ Eskiyen kottan neler yapılır? ” merak ediyorsunuzdur. Kotları nasıl değerlendireceğinizle ilgili bazı tavsiyelerimiz var.

Eskiyen Kottan Neler Yapılır?

İşte sizlere birbirinden kolay, eskiyen kotlarınızı değerlendirme yöntemleri:**Eskiyen kotların en bilinen değerlendirilme yöntemi eskiyen paçaları kesip şort yapmadır. İstenen boya göre paçalar kesilip makine geçmeye bile gerek kalmadan şortunuz hazırdır.kot-kalemlik    kot-pantolondan-canta**Kot pantolon ya da şortlardan kalemlik ya da çantalar yapmak çok kolaydır. Bunun için küçük bir dikiş makinesi ve biraz üreticilik yeterlidir. Kot kalemlikler sizin ya da çocuğunuzun severek kullanabileceği eşyalardan olacaktır. Kot çantalarda ister yandan asmalı ister sırt çantası olsun yaz aylarında hem kullanışlı hem de şık durur. İster kalemlik ister çanta olsun kot eşyalarınız hafif olması dolayısıyla taşınma kolaylığı da sunar.** Geniş paçalı kot pantolonlardan kırlentler yapılabilir. Kot kumaşından yapacağınız modern oturma odaları için ideal bu kırlentler hemen her renk koltukla uyum sağlayacaktır. İsteğinize göre hazırladığınız kırlentler renkli düğmelerle, keçeden minik çiçeklerle, kot rengindeki zımbalarla ya da sutaşı kenarlıklarla süslenebilir. Süsleme şekline karar vermek için odadaki hakim dekorasyon tarzına bakmanız yeterli olacaktır.** Ev dekorasyonu için kotlardan yapabileceğiniz başka bir ürün de minik ve kullanışlı bir puftur. Bu pufu yapmak için farklı renklerde kot kumaşı kullanılabilir. Hatta bu tarzda bir puf daha da güzel olacaktır. Dikiş aşaması tamamlandıktan sonra pufun içi dolgu malzemesiyle doldurulmalıdır.kot-bebek-oyuncak** Çocukları sevindirmek isteyenler için eski kotlardan oyuncak bebekler yada bebeklere kıyafet dikilebilir. Bu sayede aynı zamanda çocuklarla birlikte etkinlikte yapılmış olur. Renkli ipliklerle bu iş kolayca tamamlanabilir. Dikiş makinesi olmadan elde de dikilebilir.onluk**Yine geniş paçalı kot pantolonlardan mutfak önlüğü de yapabilirsiniz. Size özgün bir tasarımla hazırlayacağınız önlüğünüzle mutfağınızda eğlenceli vakit geçirebilirsiniz.**Kot pantolonunuzdan varsa küçük kızınız için hazırlayacağınız mini bir kot etek güzel olur. Bunun için geniş paçalı kotunuzun bir paçasına ihtiyacınız var. Kızınızın boyuna göre kestiğiniz paçanın kesilen tarafını elde ya da makinede kıvırıp yumuşak bir lastik geçirmek yeterli olacaktır.eski-kot-pantolon-saksi**Özellikle çocuklarınızın eskiyen kotlarını oturur pozisyonda toprak doldurarak çok sevimli saksılar elde edebilir ve özgün bir dekorasyon tarzı oluşturabilirsiniz.İyi günlerde kullanın.