DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Bulgaristan’da Türkiye’ye giriş çıkışlar kapatıldı

Bulgaristan’da Türkiye’ye giriş çıkışlar kapatıldı

Bulgaristan’da 4 gümrük görevlisinin gözaltına alınmasının ardından Bulgar Gümrüğü Türkiye’ye giriş ve çıkışları kapattı.\r\n

Bulgaristan’da 4 gümrük görevlisinin gözaltına alınmasının ardından Bulgar Gümrüğü Türkiye’ye giriş ve çıkışları kapattı.Bulgaristan’dan Türkiye’ye gelenlerin kullandığı Kapitan Adreevo Sınır Kapısı’nda yapılan rüşvet operasyonları kapsamında 4 gümrük görevlisi gözaltına alındı. Yaşanan olayın sonrasında gümrük yaklaşık 3 saat işlemlere kapatıldı. Gümrüğün kapatılması uzun kuyruklar oluşmasına neden oldu. Geçiş için sıra bekleyen tırların oluşturduğu kuyruk 9 kilometreyi buldu.

Bulgaristan’da rüşvet operasyonu

bulgaristan-sinir-kapisiBugün sabah saatlerinde  Kapitan Andreevo Sınır Kapısı’na rüşvet operasyonu yapıldı. Bulgar polisi düzenlediği operasyonda tır ve yolcu peronlarında çalışan 4 gümrük görevlisini gözaltına aldı. Yapılan operasyon kapsamında polis Türkiye’ye giriş ve çıkışları kapattı. Kapatılan giriş çıkışlar tırlar ve otomobilleri olumsuz etkiledi.Rüşvet operasyonları için kapatılan giriş çıkışlara tır sürücülerinden sert tepki geldi. Tır sürücüleri ne zaman Kapıkule’ye gelseler Bulgar sınırındaki sorunlar nedeni ile beklemek zorunda kaldıklarını belirttiler. Mağdur olan tır sürücüleri arasında yer alan Zekeriya Ersoy,  “Dünden bu yana kuyruktayım. Bulgaristan ağır çalıştığı için sürekli kuyruklar oluyor. Özellikle pasaport bölümünde yavaş işlem yaptıkları için dün geceden beri çıkış yapmak için bekliyorum. Diğer TIR sürücüsü arkadaşlarımız işlemler çok yavaş diye telsizle bizi uyardı. Şimdi sınır kapısına kadar ilerledik açılırsa geçiş yapacağız” açıklaması ile şikayetini dile getirdi.Bulgar polisinin 3 saat süren operasyonunun ardından Türkiye’ye giriş çıkışlar tekrar yapılmaya başlandı. Ve  Kapitan Adreevo Sınır Kapısı’nda hayat normale döndü.